2018-11-16 14:37:17, péntek |
|
| Hozzávalók a kakaós laphoz:
6 db tojás, 4 evőkanál liszt, 3 evőkanál kakaó, 6 evőkanál cukor, 1 teáskanál sütőpor, egy csipet só. Hozzávalók a kókuszos habcsókhoz:
4 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 120 g kókuszreszelék. Hozzávalók a krémhez:
4 tojás sárgája, 5 evőkanál cukor, 40 g étkezési keményítő, 300 ml tej, vaníliaaroma, 200 g vaj, 1 ananász konzerv, 200 ml tejszín, 50 g fehér csoki a díszítéshez. Elkészítése:
A lap elkészítése: keverjük össze kézi mixerrel egy tálban a tojásfehérjét a sóval, adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, majd a lisztet, amelyben elkeverjük a sütőport és a kakaót. Amikor elkészült kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsi 28 x 38 cm átmérőjű legyen. Süssük 180 fokos sütőben 15 percet, majd rátesszük a kókuszos habot és még sütjük 10 - 15 percet.
Kókuszos habcsók készítése: a tojásfehérjét verjük fel jó keményre, adjuk hozzá a cukrot is és verjük tovább, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Simítsuk el a tésztán és süssük még 10 - 15 percet.
A krém elkészítése: a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a hideg tejben feloldott keményítőt és lassú tűzön főzzük. Kavargassuk folytonosan, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és tegyük bele a vaníliaaromát. Takarjuk le fóliával és hagyjuk kihűlni. A puha vajat kavarjuk habosra és kanalanként adjuk hozzá a kihűlt krémet. A lecsepegtetett ananászt szeleteljük kisebb darabokra, keverjük bele a krémbe. A krémet simítsuk el a kihűlt tészta tetején. Verjük fel a tejszínt, kenjük rá a krémre, a tetejére pedig reszeljünk fehér csokoládét. Tegyük hűtőbe a süteményt és hagyjuk legalább 2 órát állni, utána pedig szeleteljük. Jó étvágyat! Link forrás: ketkes
|
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése