(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2019. szeptember 25., szerda

Jóska-szelet


Tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg vaj
1 dkg szalalkáli
kevés tej
3 ek cukor
1 tojás

Krémhez:
3 dl tej
3 ek liszt
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
3 cs vaníliás cukor

Tetejére:
3 dl Hulala tejszín
kevés olvasztott csoki (fél tábla Katica)

Elkészítés:
A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk. 3 cipóra osztjuk.Nagyon vékonyra sodorjuk és tepsi hátán megsütjük.Nagyon gyorsan sül és könnyen törik.Kicsit vigyázzunk,mikor levesszük a tepsi hátáról.A krémhez 3 dl tejben felfőzünk 3 ek lisztet és a pépet jól kihűtjük.
A vajat a cukorral,vaníliával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a kihűlt pépet.A krémet a lapok közé kenjük.Tetejére felverjük a Hulala tejszínt, melybe habfixálót keverünk.Olvasztott csokival megvonalazzuk a tetejét.Másnap szeleteljük fel.
link

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése