2014-06-09 15:52:26, hétfő |
|
| -
Fogl Lászlóné [Böbe]
ALMÁS KARAMELLKRÉMES: PISKÓTA: 6 tojás 6 evőkanál víz 16 dkg cukor 16 dkg liszt 1/2 sütőpor 2 evőkanál kakaópor 4-6 szem alma attól függ mekkora KRÉM: 3dl tej 1 cs. vaníliás pudingpor 20dkg cukor 1dl víz 1 tojás sárgája 15 dkg margarin TETEJÉRE: CSOKIBEVONÓ VAGY CSOKI FORGÁCS ElKÉSZÍTÉS : Egy tepsit kibélelünk alufóliával,kikenjük margarinnal és a szeletekre vágott almával beterítjük.Elkészítjük a kakaós piskótát,úgy hogy előbb felverjük a tojásfehérjéket,majd a cukorral tovább verjük,akkor hozzáadjuk a sárgáját,a vizet,majd végül lazán belekeverjük a sütőporos lisztet.Ezt az almára öntjük és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.Ha kikült kiborítjuk,az alma legyen felül.Erre kenjük a krémet.20 dkg cukrot karamelizálunk,majd ráöntjük az 1dl vizet és addig forraljuk,míg a cukor teljesen fel nem olvad.Ekkor hozzáadjuk a tejet,amiben elkevertük a pudingport és a tojássárgáját.Egészen sűrűre főzzük,majd amikor kihült összekeverjük a puha margarinnal.A sütemény tetejére olvasztott csokit,csokidarát,csokiforgácsot tehetünk. #114 2011. február 24. 16:19 Válaszolj!
Bugyi Anna [Ani]
Gyesen levő anyukáknak, esetleg nagymamáknak is:) ))))) Süteményrecept gyesen lévő anyukáknak: - Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 fokra. Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: "Nem szabad, Öcsi!" A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat. Mérjünk ki 3 evőkanál kakaót. Ismét vegyük el a margarint Öcsitől. Fürdessük meg a macskát. Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra. Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és 30 dkg lisztet. Vegyük ki a füstölgő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az előbb. Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra. Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk). Engedjük ki a macskát a sütőből. A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig közepes lángon süssük. Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől. Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon. Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni. - Bevonómáz: Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin. Vegyük ki azt a rohadt plüssmacit a grillsütőből, és dobjuk ki az ablakon, jó messzire. Magyarázzuk el kedvesen a rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy őt fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejéről. Tegyük Öcsit a járókába. Adjunk a mázhoz 5 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tűzön forraljuk 2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán. Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a takarítószemélyzet költségét. Kössük ki Andikát az asztallábhoz. Távolítsuk el a szénné égett sütiket a sütőből. Dobjuk ki. Kapjunk idegösszeomlást. #113 2011. január 17. 11:30 Válaszolj!
Szabó Mária
hóember http://www.serpenyo.hu/recept/gesztenyes_piskota/6028.recept http://www.serpenyo.hu/recept/tonhal_sajtmartasban/6060.recept http://www.serpenyo.hu/recept/adventi_pulykasult/6059.recept http://www.serpenyo.hu/bongeszes/karacsony/209/205?page=3 #112 2010. december 7. 16:19 Válaszolj!
Fogl Lászlóné [Böbe]
110: Szia Öcsi ! Ma ez volt a reggeli.Tényleg finom volt.Mi pirosretekkel ettük. Köszi hogy beírtad ide. #111 2010. december 4. 21:35 Előzmény In memoriam Sánta László [Ze... 2010. december 4. 20:39 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
109: Milyen volt??????? #110 2010. december 4. 20:39 Előzmény Fogl Lászlóné [Böbe] 2010. december 2. 21:43 Válaszolj!
Fogl Lászlóné [Böbe]
107: Öcsi ezt az újítást én is kipróbálom :) #109 2010. december 2. 21:43 Előzmény In memoriam Sánta László [Ze... 2010. december 1. 16:08 Válaszolj!
Pálocska Lászlóné [Marcsi (T...
107: Ezt az unokáim is és mi nagyon szeretjük. Apróra vágott snidlinget szoktam szórni a tetejére, ami nemcsak gusztusos, de nagyon finom is :) :P #108 2010. december 2. 10:30 Előzmény In memoriam Sánta László [Ze... 2010. december 1. 16:08 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
Bundáskenyér sajttal BUNDÁSKENYÉR SAJTTAL (2 személyre) Hozzávalók: 7 szelet szeletelt rozsos kenyér 4 db tojás 1 dl tej Só, vegeta 10 dkg reszelt sajt (trappista, karaván, vegyesen) Olaj a sütéshez. A tojásokat felütöm, 4 csipet sóval, 3 csipet vegetával ízesítem, a tejet hozzáadom, és habosra elkeverem. A kenyereket belemártom, és bő forró olajban szép pirosra sütöm mindkét oldalukat. Papírkendőre téve a fölösleges zsírt leitatom, és bőven meghintem reszelt sajttal. Frissen, melegen tálalom, paradicsommal, paprikával, uborkával, ami éppen kéznél van:) ) Nagyon finom kiadós reggeli, de vacsorának is kiváló egy pohár teával! #107 2010. december 1. 16:08 Válaszolj!
Szabó Mária
http://www.eugen.hupont.hu/37/mezeskalacs-receptek-karacsonyra Ezt, ha megnyitjátok, rengeteg mézes puszedli és más karácsonyi süti-recepteket találtok. Jó böngészést. hóember #106 2010. november 26. 08:51 Válaszolj!
Nagy Sándorné [Betti]
Egyszerű kuglóf Hozzávalók: * 60 dkg liszt * 3 dkg élesztő * 4 db tojás sárgája * 5 dl tej * 12 dkg zsír vagy sütőmargarin * 8 dkg mazsola vagy apróra vágott aszalt gyümölcs * 12 dkg kristálycukor * csipet só * 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Az élesztőből 2 dl tej, kevés cukor és 10 dkg liszt hozzáadásával kovászt készítünk. Közben a zsiradékot, a tojássárgáját és a többi ízesítőt jól kikeverjük, majd a kovászt is hozzádolgozzuk. Folyamatos keverés mellett a lisztet is hozzáadjuk. Addig keverjük, míg a kanálról leválik. Majd ki kikent, zsemlemorzsával hintett kuglófformákba osztjuk, és megkelesztjük. Előmelegített sütőben sütjük, kb. 25-30 perc alatt elkészül. Kiborítjuk, és vaníliás cukorral meghintjük. Jó étvágyat! Megjegyzés: Mutatóssá is tehetjük, ha a kész tésztát megfelezzük, és az egyik adaghoz kakaóport keverünk, a formákba váltakozva osztjuk szét. #105 2010. november 13. 18:05 Válaszolj!
Szabó Mária
Borulós sajtos pogácsa hóember Hozzávalók: * 3 dkg élesztő * 1 dl langyos tej * 50 dkg finomliszt * 25 dkg házi sertészsír * 20 dkg reszelt sajt * 2 tojás sárgája * annyi kefir vagy tejföl, hogy puha, de gyúrható tésztát kapjunk Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, belemorzsolom a zsírt, beleöntöm a megkelt élesztőt, ízlés szerint adok hozzá sót, a tojások sárgáját és annyi kefirt vagy tejfölt, hogy rugalmas, puha, de gyúrható tésztát kapjak. Ezután a tésztát 30 percre a hűtőbe teszem. A sütőt begyújtom. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, és egymás után kétszer hajtogatom-nyújtom. Végül ujjnyi vastagra nyújtom, kis pogácsaszaggatóval kiszúrom, tepsibe rakom egymás mellé őket, ugyanis felfele növekednek, és mindeközben kicsit oldalra elborulnak, ettől kapta a nevét is. A pogácsákat felvert tojással lekenem, reszelt sajttal megszórom, és forró sütőben 15-20 perc alatt mosolygósra sütöm. Jó étvágyat hozzá. Megjegyzés: Kiadós, finom, sokáig eláll, le lehet fagyasztani későbbre, és mutatós is. #104 2010. november 12. 09:30 Válaszolj!
Szabó Mária
Almás-diós kifli felfújt hóember Hozzávalók: 8-10 db (édes)kifli, 8 dl tej, vaníliás cukor, 10 dkg barna cukor, darált dió (cukrozott is lehet) ízlés szerint, 2 alma, 4 tojás, vaj a tál kikenéséhez Elkészítés: 1.) A tejet feltesszük melegedni, és amikor már langyos, hozzákeverjük a barna cukrot és a vaníliás cukrot, és forróra melegítjük. 2.) A sütőtálat (jénait) kivajazzuk. A kiflit felkarikázzuk és egy mély tálba tesszük. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. 3.) A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját. 4.) A kiflit leöntjük a meleg cukros tejjel, majd amikor magába szívta, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot is. Összekeverjük a darált dióval. 5.) A jénaiba kanalazzuk a kiflis egyveleg felét, majd rászórjuk a reszelt almát, aztán a maradék kiflit. 6.) Sütőbe tesszük a tálat, és kb. 200 fokon, 45-55 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a végén a teteje egy picit megpirul. #103 2010. november 12. 09:06 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
Rántott karaj tepsiben . Hozzávalók: 8-10 szelet sertéskaraj 1; só 2; liszt 3; 2-3 tojás 4; zsemlemorzsa 5; 2 dl tejszín 6; 25 dkg trappista sajt 7; zsír a tepsi kikenéséhez Elkészítés:1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk. 2 Felverjük a tojásokat a panírozáshoz. Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a hússzeleteket. 3. Rendes, nagy gáztepsit kikenünk zsírral, egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, lehetőleg szorosan, de ne fedje egymást, mert akkor nem mindenhol lesz tejszínes. 4. Ráöntjük a tejszínt, ráreszeljük a sajtot és aranybarnára sütjük. 5. Ha elkészült, azonnal tányérra szedjük (be ne igya a zsiradékot a bunda), leitatjuk róla a zsírt. Tanácsok:Hőlégkeveréses sütőben. Tepsi méret:40x40 Előkészítés:15' Sütés:40' Hőfok beállítás:180C #102 2010. november 11. 15:52 Válaszolj!
Szabó Mária
Kolbászos tojásos noki recept hóember Hozzávalók: 50 dkg liszt 4 tojás,és ha kell,akkor kevés viz só 10 dkg szalonna apró kockára vágva 10-15 dkg füstölt kolbász karikára vágva 4-6 tojás Elkészítés: Elkészitjük a nokedli tésztát,és kifözzük,sós vizben.Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk,rádobjuk a kolbászt,majd a nokedli t.Ha át forrósodott,ráöntjük a felvert tojást,és megsütjük. Tanácsok: Finomabb ha kicsit lágyabb a tojás.Fejes salátával,vagy csalamádéval tálaljuk. #101 2010. november 11. 11:13 Válaszolj!
Szabó Mária
Ez egy süteményes weboldal: http://www.nosalty.hu/?q=node/247 rengeteg pogácsa, és sajtos.... recepteket találsz itt. Borsos tepertős pogácsa hóember Hozzávalók: 50 dkg liszt, 40 dkg tepertő, 3 dkg élesztő, 1 dl tejföl, fél dl bor, 10 dkg vaj, 2-3 dl tej, teáskanál cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 púpozott teáskanál só a tetejére 1 tojás. Elkészítés: 1 dl tejet langyosra melegítjük és elkeverjük a cukorral meg az elmorzsolt élesztővel. Letakarva, meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet, sót, bort, vajat, tejfölt, törött borsot, a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy rétestészta keménységű tésztát kapjunk, alaposan összedolgozunk, majd vékonyra kinyújtjuk. A ledarált tepertőt rákenjük a kinyújtott tésztára, és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. 30 percig pihentetjük, majd újból kinyújtjuk és felcsavarjuk. 30 perc múlva megismételjük, majd harmadszor is kinyújtjuk. Ha a harmadik 30 perc pihenőidő is letelt, akkor 2 centire nyújtva, a tészta tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent sütőlemezre, egymástól legalább 2 centire helyezzük a kis pogácsákat, és előmelegített, forró sütőben közepes lángon megsütjük. Egyszerű élesztős pogácsa hóember Hozzávalók: 1 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 28 dkg liszt, 14 dkg zsír, 1 db tojássárgája, 1 kávéskanál tejföl, 1 mokkáskanál cukor, só, a kenéshez 1 tojássárgája. Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a lágy zsírt, a tojássárgáját, végül a tejfölt. Megsózzuk, és a cukrot rászórva jól összegyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk, majd a sütőlemezre helyezzük. Letakarjuk, és langyos helyre állítva megkelesztjük. Ezután tojássárgájával megkenjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Borkísérő pogácsa hóember Hozzávalók: • 90 dkg liszt • 5 dkg élesztő • 3 dkg só • 3 dl tejszín • 2 tojás sárgája • 25 dkg sütőmargarin • 19 dkg zsír Elkészítés: A lisztet a sóval, a tejszínnel, az élesztővel és a tojássárgákkal összekeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt és a margarint. Ha az összes anyagot hozzáadtuk és összekevertük az egészet, textilszalvétával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap összegyúrjuk, kinyújtjuk, pogácsákat kiszúrjuk, tojásfehérjével megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Kiváló kísérő akár bor, akár sör mellé. Jó étvágyat! #100 2010. november 11. 09:40 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
Sütemények Ételek: http://lakoma.gportal.hu/ #99 2010. november 10. 15:29 Válaszolj!
Szabó Mária
Kedves Nagyikák! Itt közzé teszem a legkedvesebb süteményem receptjét, készítsétek el. Ezt a sütit tavaly karácsonykor sütöttem először a Családomnak, és ebéd után nyolcan kb. 10 perc alatt befaltuk. Nem birtuk abbahagyni, amig el nem fogyott. Lúdláb meggyel /Kató receptje Székelyudvarhelyről hóember Hozzávalók: 7 tojás, 7 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor a krémhez: 5 tojás, 30 dkg porcukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé (vagy 2 evőkanál kakaó), 25 dkg margarin, 50 dkg meggy Elkészítés: A hozzávalókból piskótalapot készítünk. Mikor kihűlt, hosszában kettévágjuk. (Tepsi mérettől függően. Én 29 x 37 cm-es tepsiben sütöttem, ezért nem vágtam ketté!) Sütés: előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 - 30 percig. (Légkeveréssel 180 fokon 20 perc.) Gőz fölött a tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, mikor a krém kihűlt, hozzáadjuk a reszelt csokoládét (én 2 evőkanál Holland kakaóport tettem bele) és a margarint. A piskótalapra rákenjük a krém felét, rárakjuk a kimagozott meggyszemeket, majd a meggyszemekre rákenjük a megmaradt krémet. Csoki mázzal vonjuk be. Máz: 10 dkg margarint felolvasztani, a tűzről levéve 3 evőkanál kakaóval elkeverni, 2 kávéskanál porcukrot, 1 kanál olajat belekeverünk! (A krém tetejére kell tenni!). #98 2010. november 10. 11:11 Válaszolj!
czibre irén [irénke]
Szerbusz Mária köszönöm hogy fel tetted ezeket az oldalakat jó recepteket találtam ki is próbálom őket. #97 2010. november 9. 16:22 Válaszolj!
Szabó Mária
Itt van néhány receptes weboldal, kattincsatok rá, és böngésszétek: http://kiprobaltrecik.extra.hu/edessutik.htm#ludl http://www.mindmegette.hu/ http://www.serpenyo.hu/receptek/ http://www.tutireceptek.hu/ http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25635745 http://www.vea.eoldal.hu/cikkek/tortagyujtemeny http://olcso-receptek.hu/ http://www.sutireceptek.extra.hu/index.html http://sutisnene.blogspot.com/2007/11/grzes-mzes-krmes.html #96 2010. november 9. 10:40 Válaszolj!
Szabó Mária
Szalonnás masnik hóember Hozzávalók: 1 csomag mélyhűtött, leveles vajas tészta (40 dkg), 15 szelet húsos szalonna (sliced bacon), 1 tojás 10 dkg reszelt sajt, só a tészta nyújtásához: liszt. Elkészítés: A felengedett leveles tésztát félbevágjuk, majd belisztezett deszkán mindkét darabot 3 milliméter vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, a másik tésztalappal beborítjuk. Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles, kb. 10 centi hosszú darabokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Felvert, enyhén sózott tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, és forró sütőben (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom. #95 2010. november 7. 16:15 Válaszolj!
Szabó Mária
Citromos keksz hóember Hozzávalók: A hozzávalókat készítsük ki * 60 dkg finomliszt, * 20 dkg vaj, * 20 dkg porcukor, * 1 db tojás, * 1 cs.sütőpor, * 1 db citrom lereszelt héja * 1-2 evőkanál tejföl Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk deszkára, majd morzsoljuk össze a vajjal. Most adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze. A deszkára szitált liszt köré rakjuk a margarint és ráreszeljük a citromhéjat, Összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is belegyúrjuk, annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Nekem 2 evőkanálnyi elég volt.A tészta kész, egy kicsit pihentessük. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jó sima tésztává tudjuk gyúrni. Nyújtsuk ki vékonyra és szaggassuk ki különböző formákra. Különboző formákra szaggathatjukJöhet a gyerek kiszaggatni a tésztát. 170-180 fokon (légkeverés 160 fok) süssük ki a kekszeket. Sütőpapírra rakosgatjuk, majd mehet a sütőbeKészen vannak a kekszek. Ezeket nem díszítettem cukormázzal. Bevonhatjuk citromos cukormázzal (15 dkg porcukor 2-3 evőkanál citromlével kikeverve). Zárt dobozban tárolva sokáig eláll. A cukormázzal teljesen is bevonhatjuk, de így is lehet csak kidíszíteni. A mázat tegyük nejlonzacskóba, és az egyik sarkára vágjunk egy pici lyukat. Így már lehet is vele rajzolni. #94 2010. november 3. 16:22 Válaszolj!
Szabó Mária
Konyhai mértékegységek hóember Liszt: 1 csapott evőkanál: 1,5 dkg 1 púpozott evőkanál: 2 dkg 1 kávéskanál: 3 g Cukor: 1 csapott evőkanál: 1,5 dkg 1 púpozott evőkanál: 2 dkg 1 kávéskanál: 4 g Só: 1 csapott evőkanál: 1,5 dkg 1 púpozott evőkanál: 2 dkg 1 kávéskanál: 7 g 1 késhegynyi: 4 g Olaj: 1 evőkanál: 2 dkg 1 evőkanál: 2 dkg Búzadara: 1 csapott evőkanál: 1,5 dkg 1 csapott evőkanál: 1,2 dkg Tej: 1 evőkanál: 1 dkg 1 evőkanál : 1,5 dkg Edények űrtartalma: 1 bögre: 2 dl 1 vizespohár: 2-2,5 dl 1 borospohár: 1-1,5 dl 1 mélytányér: 2,5 dl [ad#Hirdetés - Cikkben] #93 2010. október 28. 21:30 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
Mákos kocka Hozzávalók: 7,5 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, 3 tojás fehérje, 1 csomag vanillincukor, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1/4 kávéskanál só, 1,6 dl tej, 2 evőkanál darált mák. Elkészítés: Keverjük habosra a margarint a cukorral,vanillincukorral, sóval, apránként adjuk hozzá a tojások sárgáját. A sütőport keverjük a lisztbe. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá. A cukros, tojásos margarinhoz kis adagonként keverjük a tejet(szoba hőmérsékletű legyen!),majd a mákot. Felváltva tegyük ehhez a masszához a sütőporos lisztet és a tojások fehérjéből felvert, kemény habot.Vajjal kikent, lisztezett tepsiben sütjük, előmelegített sütőben, közepes tűznél 25-30 percig.Ha kihűlt, porcukorral meghintjük, kockákra vágjuk és lekvárt adunk hozzá. Jó étvágyat!! #92 2010. október 27. 17:05 Válaszolj!
Szabó Mária
Fahéjas szilvás lepény / Böbsi hóember Hozzávalók: 25 dkg porcukor 25 dkg margarin 30 dkg liszt 3/4 csomag sütőpor 5 egész tojás 3 ek. darált dió A szilvákat kimagozzuk és elfelezzük, egy tálban fahéjat és cukrot szórunk rá, félre tesszük. A 25 dkg porcukrot a 25 dkg margarinnal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a 5 db tojást, a 30 dkg lisztel összekevert sütöport is, és végül a 3 ek.darált diót. Kikent közepes tepsibe, öntjük a masszát. Rárakjuk szorosan egymás mellé a szilvákat, és fahéjjal és cukorral megszórjuk. A sütőben 165-170 fokon 35 40 percig sütjük. Megjegyzés : Mivel most nincsen friss szilva, ezért én kompót szilvából készítettem, előtte a kompótlevet szűrőben jól lecsepegtettem róla. Szilvából több mint egy üveggel tettem rá. Sütőpapíros tepsiben sütöttem. #91 2010. október 24. 21:43 Válaszolj!
Szabó Mária
Narancsos torta hóember A sütőt elgyújtom, közepes hőfokon előmelegítem, mig a sütit elkészítem. 4 db. tojás fehérjét elkezdem verni kézimixerrel habbá, közben egyesével hozzá adom a tojások sárgáját és 5 evőkanál cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, és 3 evőkanál hideg vizet. Mikor már jó habosra felvertem, ugyancsak a mixerrel keverve, kanalanként hozzá adok 5 evőkanál lisztet, melybe 1 cs. sütőport kevertem. Kikenek egy tortaformát, liszttel meghintem és a tésztát bele öntöm, majd kb. 15 perc alatt megsütöm, a tészta ha kicsit már elvált az oldalától és szép aranybarna, akkor kivehető. A formában kell hagyni kihűlni. Egy cs. vaníliás pudingot 1,5 dl tejben megfőzök kb. 3-5 evőkanál cukorral és kevergetve kihűtöm langyosra. Közben 3 db. narancsot, vagy mandarint gerezdekre szedek, kis darabokra vagdosom és a langyos pudingba keverem. A kihűlt piskótát félbe vágom, a krém felével a két lap közé, másik felét a tetejére kenem. Néhány órára hűtőbe teszem dermedni. Igy is fincsi, de lehet tejszínhabbal is kínálni #90 2010. október 2. 19:23 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
ALMÁS-VANILIÁS szelet. Hozzávalók: 1 kg alma, 30 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás pudingpor, Négyzet alakú háztartási keksz, 9 dl hideg víz, fahéj, 1 csomag tortazselé, 1 tábla étcsokoládé, 3 evőkanál olaj. A meghámozott és magházától megtisztított almát lereszeljük vagy turmixoljuk, majd 7 dl vízben 30 dkg cukorral, 1 kávéskanál fahéjjal sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat és a tortazselét elkeverjük a 2 dl hideg vízzel, és hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük. Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a másik csomag kekszet. A csokit gőz felett megolvasztjuk,és hozzá adjuk az olajat (nem kell sok). A süti kihűlt a csokimázat rátesszük a tetejére. Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk. #89 2010. szeptember 28. 21:31 Válaszolj!
Bugyi Anna [Ani]
KRÉMESEK 1)CUKRÁSZ hozzávalók 7 főre Tésztához: 25 dkg liszt 12,5 dkg margarin 1 tojássárgája 1 dl tejföl 1 csipet só Krémhez: 4 cs vaníliás puding (főzős) 2 cs vaníliás cukor 35 dkg kristálycukor 1 l víz 9 tojásfehérje elkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát legalább pihentetjük (de akár éjszakázhat is a hűtőben). Két lapot nyújtunk és sütünk belőle, elvileg 180°C-ra előmelegített sütőben, de nálam ez 200°C-on volt jó, 10 percig, alsó-felső álláson. (Hólyagos lesz nagyon, de semmi pánik, ez így természetes. :-)) Érdemes esetleg az egyik lapot sütés előtt óvatosan, halványan bekockázni késsel, hogy később könnyebb legyen szeletelni, de vigyázva, nehogy átvágjuk a tésztát. A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, a teljes mennyiségből elvett, 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük az 1 l vizet is. A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük (már akinek van türelme, ideje hozzá: én adtam neki, teljes kakaón ment alatta a hőség, úgy nyomtam :-) ). Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a gőz fölött felvert, kemény, kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet. Forrón, az alulra szánt tésztalapra kenjük az egészet, majd óvatosan a tetejére helyezzük a bekockázott lapot. Letakarjuk egy száraz kendővel, így hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk 2)HÁZIKRÉMES hozzávalók 8 főre 100 g hájból készített hájas tészta krémhez 1 l víz 3 tasak vaníliás pudingpor 2 tasak vaníliás cukor 6 tojás fehérje 200 g porcukor elkészítés A hájas tésztát két részre vágjuk, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, és forró sütőben (220 oC, légkeverés), tepsire helyezve, villával kicsit megszurkálva, egymás után megsütjük. Félretesszük, hagyjuk a lapokat kihűlni. A krémhez egy liter vízben a vaníliás pudingot, a vaníliás cukorral együtt, sűrű krémmé főzzük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a forró, pudingos krémhez, még pár percig főzzük és kész is. Kicsit hagyjuk a krémet hűlni, majd az alsó lapra egyenletesen ráhalmozzuk, végül rátesszük a felső lapot. Hideg helyen néhány órát állni hagyjuk. 3) HÁZI FRANCIAKRÉMES hozzávalók 12 főre 200 g kész hájas tészta Krémhez: 2 cs vaníliás pudingpor 3 ek liszt 1 l tej 250 g margarin 7 ek édesítőszer 3 cs vaníliás cukor Tejszínhab: 500 ml tejszín 4 ek édesítőszer 1 cs habfixáló elkészítés A hájas tésztát két részre vesszük, és nagyon vékonyra sodorjuk. Forró sütőben a tepsi hátulján pár perc alatt ropogósra sütjük. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a maradék tejjel folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha a főzött krémünk már kihűlt, összekeverjük a kettőt. Egy magas falú tepsit alufóliával kibélelünk, és az egyik tésztalapot az aljára tesszük. Rásimítjuk a krémet, majd a tetejére a kemény habbá vert tejszínt. A másik lapot éles késsel felkockázzuk, mielőtt a tejszínhab tetejére sorakoztatjuk. Hűvös helyen, legalább 2 órát állni hagyjuk, majd vízbe mártott késsel szeleteljük. JÓ ÉTVÁGYAT :) )))) #88 2010. szeptember 28. 14:58 Válaszolj!
czibre irén [irénke]
86: Köszi Böbe . #87 2010. szeptember 27. 20:49 Előzmény Fogl Lászlóné [Böbe] 2010. szeptember 27. 20:45 Válaszolj!
Fogl Lászlóné [Böbe]
KRÁTER SÜTEMÉNY 2 csomag vanília pudingot 9 dl tejben 2 kanál cukorral felfőzünk. Hagyjuk kihűlni. 5 tojás sárgáját 25 dkg krist.cukorral kikeverünk. Hozzáadunk: 1 dl tejet, 1 dl étolajat, 2 evőkanál kakaót, 25 dkg lisztet, 1 cs. sütőport és az 5 tojás felvert habját. Nagy (gáz)tepsit kikenünk vagy akár papírral is bélelünk, a tésztát beleöntjük, vizes kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot, majd sütjük. Fedőmáz: 1 nagy doboz ( 450g) tejfölt 4 evőkanál porcukorral kikeverjük, s a megsült, még forró tésztára kenjük, elsimítjuk. #86 2010. szeptember 27. 20:45 Válaszolj!
Szabó Mária
Meggyes házi krémes /nagyon finom és mutatós desszert/ Hozzávalók 10-12 darabhoz: A tésztához: 15 dkg Rama margarin 15 dkg liszt 15 dkg porcukor 3 tojás A krémhez: 8 tojásfehérje 25 dkg cukor 16 dkg vaníliás pudingpor 1 l tej 40 dkg magozott meggy + a díszítéshez A margarint kihabosítjuk a porcukorral, és a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk, majd belekeverjük a lisztet. Papírral fedett tepsire kenjük a masszát, és 170 °C-os sütőben világosra sütjük. Kihűlés után lehúzzuk róla a papírt, majd visszarakjuk a tepsibe, és elkészítjük a krémet. A pudingport a tej egy részével csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk, és az elkevert pudingport hozzáadva besűrítjük, de nem vesszük le a lángról, hanem folyamatosan kevergetve tovább forrósítjuk néhány percig. Eközben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd a forró pudingot nagyon gyorsan és alaposan hozzákeverjük. A magozott meggyet eloszlatjuk a tésztán, és ráöntjük a forró krémet. Legalább 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni, majd kockákra vágjuk. Elkészítés: 70 perc Hűtés: 3 óra #85 2010. szeptember 26. 17:57 Válaszolj!
Szabó Mária
Baconos pogácsa hóember Hozzávalók: 50 dkg liszt 10 dkg darált bacon 5 dkg Rama margarin 15 dkg burgonya 2,5 dl tej 2,5 dkg élesztő cukor, só A lisztet összekeverem a főtt, áttört burgonyával és a sóval. Közben a tejbe egy kevés cukrot teszek, meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt, amihez adok 1-2 kanál lisztet is. Összekeverem a két részt, és jól összegyúrom. A bacont ledarálom és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a baconos margarint és hajtogatom. Pihentetem, és újra hajtogatom. Ezt 10 percenként 3-szor megismétlem. Kinyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tojással megkenem és 200 °C-os sütőben megsütöm. #84 2010. szeptember 26. 14:58 Válaszolj!
Szabó Mária
GYÜMÖLCSÖS TÚRÓKOCKA sütés nélkül hóember Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók: 25 dkg túró,2 dl tej,2 dl tejszín,1 csomag vaníliáscukor,10 dkg cukor,10 dkg vaj,3 teáskanál zselatin,3 kivi,40 dkg magozott meggybefőtt,20 dkg babapiskóta, tejszínhab és gyümölcs a díszítéshez Elkészítés: A túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral. A langyos vajat a cukorral ugyancsak kikeverjük, majd a túrót a cukros vajjal és a felvert tejszínnel óvatosan összedolgozzuk. A maradék tejben felfőzzük a zselatint, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor langyosra hűlt hozzákeverjük a túrókrémhez. Az édesség hozzávalóit szögletes formába rétegesen lerakjuk. Először egy réteg túrókrémet simítunk formába, rá egy sor lecsepegtetett meggybefőttet teszünk. Ismét krém következik, amit meghámozott, vékonyra szeletelt kivivel rakunk ki. Az utolsó sor túrókrém legyen. Babapiskótával beborítjuk a tetejét azután hűtőszekrényben dermesztjük. Egy óra múlva kivesszük és óvatosan tálra borítjuk. Tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük. #83 2010. szeptember 26. 13:55 Válaszolj!
Szabó Mária
Gyümölcsös krémes desszert, sütés nélkül hóember Hozzávalók: keksz, gyümölcs/eper, meggy, sárgadinnye, őszi- vagy sárgabarack /, rum, puding, tejszínhab. Elkészítés: Üvegtálba rakunk egy sor kekszet, rátesszük a gyümölcsöt, majd megint a keksz, és így folytatjuk, amíg a tál megtelik. A tetejére gyümölcsöt teszünk. Meglocsoljuk rummal. Ízben a gyümölcshöz illő pudingot készítünk, ezzel leöntjük a gyümölcsös kekszet. Hűtőbe tesszük, egy óra múlva tálaljuk. Tetejére gyümölcsös tejszínhabot teszünk. #82 2010. szeptember 26. 13:41 Válaszolj!
Szabó Mária
Kókuszos csiga recept /Kicsik imádják/ hóember Hozzávalók: Összetevők 50 dkg liszt 25 dkg margarin 4 db tojás 2 dkg élesztő 1 dl tej 10 dkg kókuszreszelék 30 dkg porcukor 1 kanál kristálycukor só Elkészítés A kristálycukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a négy tojás sárgáját, a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk. Három részre szedem a tésztát, majd kinyújtom és a tojásfehérjét habbá verem, hozzáadom a porcukrot, a kókuszreszeléket és ezzel megkenem a kinyújtott tésztát. A kinyújtott, megkent tésztát feltekerem és ujjnyi vastag szeletekre vágom, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetem a szeleteket. 180 Celsius fokos, előmelegített sütőben, 10 - 15 perc alatt megsütjük. (A fennmaradt másik két cipóval ugyanezt a műveletet végrehajtjuk) #81 2010. szeptember 26. 12:31 Válaszolj!
- - [-]
Barackos-csokoládés torta Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 20 dkg krisztálycukor, 10 dkg finomliszt, 5-5 dkg étkezési keményítő és keserű kakaópor, egy csapott kiskanál őrölt fahéj. a forma kikenéséhez: vaj és zsemlemorzsa a töltéshez: 40 dkg felezett őszibarackbefőtt, 1 evőkanál zselatinpor, 1 dl víz, 5 dl tejszín, 4 evőkanál krisztálycukor, 2 csapott evőkanál keserű kakaópor, 1 kiskanál rum. tetejére: 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg porcukor, 6 dkg vaj, 6 evőkanál víz díszítéshez: 1,5 dl tejszín, 2 evőkanál sózatlan, tisztított mogyoró vagy pisztácia. 1/ A tészához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot beleszórjuk. A lisztet, a keményítőt a kakaóport és a fahéjat összekeverjük. 2/ A tojáshabot a cukros tojássárgájába forgatjuk vigyázva nehogy összetörjük, közben beleszitáljuk a lisztes keveréket is. 24 centi átmérőjű kivajazott, zsemlemorzsázott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 C, légkeveréses sütőben 180 c) kb 30 percig sütjük. 3/ Közben a barackot lecsöpögtetjük, minden felet két-három cikkre vágunk. A zselatint a vízben kevergetve addig melegítjük, mig fel nem oldódik. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé apránként 3 evőkanál cukrot is beleszórunk. A már csak langyos olvasztott zselatintbelecsorgatjuk. Jó egyharmadát a maradék cokorral és a kakaóporral, míg a többit a rummal ízesítjük. 4/ A tésztakorongot lapjában három részre vágjuk. Egyet a tortaformába visszahelyezünk, a kakaós habot rásimítjuk. Erre tortalap kerül, amit a barackkal szépen kirakunk. 5/ A tejszínt rásímitjuk a maradék lappal befedjük. Két-három órára hűtőbe tesszük, majd a formát levesszük róla. A tetejére valókat vizgőzön felolvasztva simára főzzük, amikor már csak langyos a torta tetejés és oldalát bevonjuk vele. 6/ Hűtőszekrénybe téve megvárjuk míg a bevonat megdermed és díszitjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Jóétvágyat #80 2010. augusztus 4. 10:18 Válaszolj!
- - [-]
Házi lángos Hozzávalók:1 kg liszt, 3 egész tojás, 1/2 liter tej, 1 pohár tejföl, só ízlés szerint, 3 dkg élesztő A hozzávalókat jól kidolgozzuk , és kiolajozott nejlonzacskóban a hűtőszekrényben tároljuk. Eláll akár két hétig is. Csak annyit vesszünk ki belőle, amennyit egyszerre megsütünk. A tésztát vizes kézzel vékonyra kihúzzuk, mert majd a meleg olajban megvastagszik (ott kel meg). Mindkét oldalát forró olajban megsütjük. Tetszés szerint tálalható fokhagymával és sóval, tejföllel és sajtal,vagy lekvárral. Nagyon finom, én imádom bográcsba sütni. A gyerekeknek ez egy külön élmény. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek. #79 2010. augusztus 4. 09:44 Válaszolj!
Tóth Józsefné-Vörös Irén [Ir...
VAJDASÁGI STANGLI /kifli/ Hozzávalók: 70 dkg.liszt,3 dl.tej,5 dkg.élesztő,1 evőkanál cukor,1 evőkanál só,másféldeci étolaj,1 dl.langyos víz. A liszttel a hozzávalókat kidolgozzuk,10 cipóra osztjuk,a cipókat lapostányér nagyságura sodorjuk,ötlapot egymásra teszünk úgy,hogy fagyos margarint reszelünk mindegyikre a felső kivételével,majd a másik ötöt is ugyan így.Az ötöt egyben jó vékonyra sodorjuk,négyfelé vágjuk a negyedeket hatfelé,24 darab van belőle,összesen 48 db.Tepsiben kelesztjük,tetejét tojással megkenjük,aztán sajtot,magokat,sót ki mit szeret azt tesz a tetejére./Széles felével tekerjük a tésztát kifelé,akkor lesz szép./ Kipróbált pontos a recept minden arány megfelelő,ezen kivűl nem kell hozzá semmi!!!!!! #78 2010. június 17. 14:27 Válaszolj!
Jagicza Józsefné [Marcsi]
Kedves Zetor, Öcsi! Köszönöm a jótanácsaid, megnéztem, tényleg sok jó recept van, hétvégén póbálgatok, talán találok olyanjót,mint Édesanyám receptje volt.Majd beszámolok a sikereimről. Üdv. Jné Marcsii #77 2010. június 14. 21:03 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
75: http://blogol.hu/pikz/vnjfoz/keksz.jpg #76 2010. június 13. 22:24 Előzmény In memoriam Sánta László [Ze... 2010. június 13. 22:03 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
74: Kedves Marcsi. A Google-ba írd be a" darálós keksz"-et. Több változatból tudsz válogatni, amelyik Neked a legjobban hasonlít a megszokotthoz, azt próld ki. Üdv Öcsi #75 2010. június 13. 22:03 Előzmény Jagicza Józsefné [Marcsi] 2010. június 13. 16:38 Válaszolj!
Jagicza Józsefné [Marcsi]
Kéem segítsetek nekem kellene a régi, kidarálós kekszreceptje, unokáim imádják, de sajnos elkevertem a receptet, és az új, ami megvan közel sincs olyan finom, mint a régi. Előre is köszönöm, minden klubtagnak sok-sok örömet kívánok amit a nyári szünídőben az unokáival tölthet. Üdv.Jagiczáné Marcsi #74 2010. június 13. 16:38 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
március 17, 2007 Pozsonyi kifli 26 darab kiflihez: •40 deka liszt •fél mokkáskanál sütőpor •16 deka vaj •6 deka porcukor •1 csipet só •2 tojássárgája •2 púpos evőkanál tejföl, esetleg kicsivel több kellhet, •fél mokkáskanál porélesztő 2 evőkanál tejben elkeverve •a lekenéshez 2 tojássárgája, és egy fehérje A lisztet sütőport és a porcukrot egy tálba szitálom, hozzáadom a sót, és elmorzsolom a darabkra vagdosott hideg vajjal. Az előzőleg tejjel elkevert és feloldott porélesztőt elkeverem a tejföllel és a tojások sárgájával és gyorsan összegyúrom a liszttel egy sima rugalmas tésztává. Cipót formálok belőle és letakarva fél órát pihentetem a konyhában. 26 részre osztom a tésztát. Mindegyik gombócot kerekre, majd kicsit oválisra nyújtom, a széleit körbe bekenem tojásfehérjével. A tölteléket hosszában ráhelyezem a tésztára, és feltekerem, majd a "varrattal" lefelé tepsire fektetem. Tojássárgájával lekenem a kifliket, és jó fél óráig letakaratlanul hagyom szikkadni a konyhában. Mikor már nem ragad a tojássárgája, lekenem tojásfehérjével és újabb fél óráig szikkadni hagyom, de most hűvös helyen. Fogpiszkálóval 3 helyen megszúrkálom a kifliket, hogy ne repedjenek szét a keletkező gőztől, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tolom, és aranybarnára sütöm. Máktöltelék: A töltelékhez felforralok kb. 1,5 dl tejet 20 deka cukorral, 2 cs vaníliáscukorral és egy citrom reszelt héjával. Beleöntök 50 deka darált mákot és 1-2 percig főzöm, majd azonnal egy nagy tányérra öntöm, elkenem és fóliával letakarva teljesen lehűtöm. Így nagyon könnyen lehet adagolni, ugyanis kiskanállal szépen le lehet vágni egy csíkot a megdermedt töltelékből. Dióval ugyanígy készül a töltelék! #73 2010. június 5. 14:41 Válaszolj!
Kisházi Zoltán Gábor [Doki]
A piaci lángos receptje: Hozzávalók: 12-14 db 40 dkg finomliszt, 2 db közepes nagyságú főtt burgonya, 3 dkg friss élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 1-1 1/2 dl tej, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál só; olaj a sütéshez. 1/2 dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk ki belőle. Kézzel kihúzogatjuk, és még 15 percig pihentetjük. Ezután bő, forró olajban mindkét oldalán megsütjük, majd a felesleges olajat leitatva, forrón tálaljuk. A lángos sokféleképpen tálalható: reszelt sajttal, sajttal és tejföllel, csak tejföllel, fokhagymás tejföllel, kapros tejföllel, juhtúróval kevert tejföllel, paradicsomos mártással, gombás mártással, gombás-sajtos mártással stb #72 2010. május 31. 21:08 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
Hasé Kedvenc és univerzális gombás-májas töltelékemből ezúttal hasé és húsrolád készült. Hozzávalók 12 db haséhoz fél kiló mélyfagyasztott leveles tészta 20 dkg csirkemáj, az ép (lebeny) része apróra darabolva, a középrész egy deszkán pépesre elkaparva (így kényelmesen megszabadulunk minden hártyától) 20 dkg gomba (nálam most csiperke) 1 zsemle 1 csokor petrezselyem zöldje, aprítva 2-3 cikk fokhagyma, zúzva 1 fej hagyma, aprítva 1 ek liba vagy kacsazsír 2 tojás édesnemes pirospaprika só, bors A zsemlét vízben beáztatom és jól kifacsarom. A hagymát kevés zsíron megfonnyasztom, majd ráteszem a felaprított gombákat. Sózom, borsozom, paprikázom, majd lefedve puhára párolom. Egy tálban a zsemléket összekeverem a kihűlt párolt gombával, a zúzott fokhagymával, az elkapart csirkemájjal, a májdarabkákkal, egy tojással, sóval, borssal és a petrezselyem zölddel. A mélyfagyasztott leveles tésztát egy éjszakára a hűtőszekrénybe költöztettem, reggelre kiolvadt. Mivel lapokban volt a tészta, nyújtani sem kellett. Mindkét lapot hat részre osztottam derelyevágóval és mindegyik rész közepére egy-egy kupac tölteléket raktam. A tészta széleit kenőecset segítségével bekentem felvert tojással, majd egymásra hajtottam a két szélét, lenyomkodtam előbb kézzel, majd villával, a tojás miatt jól összeragadt és nem engedte a tölteléket kifolyni. A tetejüket is megkentem tojással és megszurkáltam villával, hogy a bent keletkező gőz távozni tudjon felrepedés veszélye nélkül. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb 12 percig, amíg a tetejükön a tojástól szép mosolygósak nem lettek:-) Ha nem téglalap alakúra vágom a tésztát a derelyevágóval, hanem szabályos négyszögre, csinos kis háromszögű hasékat is készíthettem volna. Az ízélmény ugyanaz:-) #71 2010. május 16. 09:29 Válaszolj!
Nádor Károlyné [Margó]
Pizzatészta, 30dk finom liszt 2/5dkg élesztő 1/5dl tej vagy vízzel,fel.futtatni. pici cukor só 2.evőkanál olaj.Amit szeretsz azt teszel rá. Jó étvágyat hozzá.Az én unokáim nagyon szeretik. Én lángost is szoktam belőle csinálni.Szalonnát és fokhagymás tejfölt teszek rá.Üdv Margó. #70 2010. május 13. 14:52 Válaszolj!
Pálocska Lászlóné [Marcsi (T...
Sütés nélküli meggyes süti 70 dkg meggyet, 14 kanál cukrot (de lehet ízlés szerint), 1 kiskanál fahéjat 7 dl vízben 2-3 percig főzni. Majd jöhet bele a 14 kanál gríz. Ezt is belefőzni. Ha megfőtt, vizezett tepsibe belesimítani. Krém: 1 l tejben 2 ek. liszttel 2 cs. vaníliás pudingot az előírás szerint megfőzzük a cukorral együtt. Vagy vaniliáscukrot, vagy egy kis vaníliaaromát lehet bele tenni. Akkor még finomabb. Ha mindkettő kicsit kihűlt, akkor kenem rá a krémet a meggyes grízre. Nagyon hamar megdermed. Lehet szeletelni. Tejszínhabbal vagy reszelt csokival lehet díszíteni. #69 2010. május 12. 12:41 Válaszolj!
ღѼღ Ðuzmath János Lászlóné ...
Sajtos pogácsa "SÓS" 50 dkg liszt, 1 Ráma, 1 pohár tejföl, 1 tojás, a cs. szalagáré, só, 15 dkg sajt - fele bele, fele a tetejére. Ennnnnyi! Jó étvágyat: Zsók@ :* képviselőfánk :D #68 2010. május 11. 17:24 Válaszolj!
czibre irén [irénke]
http://www.sutikodex.hu/?gclid=CILS6d3736ACFQO7Zwod1EqGRQ #67 2010. április 12. 16:48 Válaszolj!
ღѼღ Ðuzmath János Lászlóné ...
Kozáksapka: Tészta: 8 tojássárgáját 20 dkg porcukorral habosra keverek. 4 ek. vizet, 2 ek. kakaót, csipet sót, 1 cs. sütőport, 20 dkg lisztet keverek hozzá, alaposan kikeverem. A 8 tojás fehérjét keményre verem, s óvatosan hozzáadagolom a masszához. Előmelegített sütőben megsütöm. Közben elkészítem a krémet: Krém: 6 dl tejben 5 kanál lisztet elkeverek, sűrűre főzöm. Miután félrehúztam a tűzről keverek hozzá egy Ráma kocka -t, 20 dkg porcukrot, vaniliát + 2 ek. rumot. A krémet kétfelé veszem. ( Az egyik felébe belemorzsolom a megmaradt tésztát.) Amikor a piskóta kihűlt, akkor pogácsaszaggatóval kiszaggatom, majd félbevágom a "pogácsákat", kivül -belül megkenem krémmel. A tésztás krémből minden darabra halmokat teszek, melyet ujjbeggyel egy picit benyomok. Kókuszreszelékbe, v. őrölt dióba forgatom. Tetejére csokimáz. Lehet, hogy macerás, de megéri !!! Sikeres sütögetést! Jó étvágyat: Zsók@ :* :P :P képviselőfánk #66 2010. március 13. 13:17 Válaszolj!
Pékné Bogányi Éva [Évi Vivi ...
Nagyon tudtok sütni !Fözni.Feri Neked külön gratulálok.Nekem tütógombóc receptje kellene,de nem a nyers kész gomócokat kifőzöm,hanem aki másként csinálja.Azt senki nem tudja?Én a párizsi szeletet ,a palacsinta tésztát sörből csinálom és lehet sidlinget,pstr.zöldet,bármilyen füszert,vagy füstölt sajtott belekeverni.De csak sima sör tésztába is nagyon finom!Évi #65 2010. január 26. 14:41 Válaszolj!
Takács Józsefné [Erzsi]
Takács Józsefné /Erzsi/ Én egy túrós pogácsa receptjét küldöm, szilveszteri buli előtt megsüthető. 40 dkg liszt 25 dkg margarin /Ráma/ 25 dkg túró 1 pohár teföl /kicsi/ só izlés szerint Ezeket összegyúrjuk, jól kidolgozzuk.Ha nem akarjuk azonnal megsütni, hűtőbe tesszük folpakkal becsomagolva. De ha 1-2 napnál később sütjük meg, le is fagyaztható. Sütés előtt 2-szer hatogatjuk, de nem kell várni a hajtogatások között. Tojássa megkenjük, és késsel megrácsozzuk, szaggatjuk.Előmelegitett sütőben sütjük, lehetőleg gyorsan. Jó étvágyat hozzá. #64 2009. december 12. 10:15 Válaszolj!
- - [-]
Szervusztok!! Kszönöm előre is BETTIKE!!!!!!!!!!!!!!!! #63 2009. december 11. 08:38 Válaszolj!
- - [-]
36: Ancikám! A cukrot folyékony, sütésálló édesítőszerrel helyettesítsd. Hozok diabetikus receptet, megígérem! #62 2009. december 10. 20:55 Előzmény - - [-] 2009. június 29. 19:31 Válaszolj!
- - [-]
Sziasztok lányok és fiukák! Úgy látom sok-sok recepttel bővült a topik. #61 2009. december 10. 20:53 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
Káposztás pogácsa Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 3 dkg élesztő, kiskanál só, 1 tojás sárgája, 1 dl tej, 1 kg fejeskáposzta. A káposztát reszelés és sózás után zsíron lepirítjuk. A kelt tésztát összeállítjuk és kelni hagyjuk. Mikor kicsit megkelt háromszor (15-20 percenként) kinyújtjuk. A kihűlt káposztát három felé osztjuk és a kinyújtott tésztára kenjük. Az utolsó nyújtás után a tojásfehérjével megkenjük a tészta tetejét és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Forró sütőben sütjük #60 2009. november 21. 19:39 Válaszolj!
Dutkó Lászlóné [Judit]
54: Ancika! Úgy látom,hogy rosszul irtam. Párizsi kocka recepjét kerestem, de a Feri elküldte. Köszi #59 2009. november 20. 15:07 Előzmény - - [-] 2009. november 8. 20:09 Válaszolj!
Kormányos Györgyné [Kormi]
Kedves sütniszerető Nagyik! Szívesen megosztom a rendelkezésemre álló recepteket, ha kéritek és írtok nekem. E-mail címem: kormierzsi@vipmail.hu Jelöljétek meg, hogy süti /édes v. sós/, étel, saláta, karácsonyi recepteket kértek. Üdvözlettel: Kormányos Györgyné /Kormi/ #58 2009. november 20. 12:47 Válaszolj!
Kormányos Györgyné [Kormi]
49: Kedves Dubovszki Györgyné! Köszönöm szépen a receptet. Nekem rengeteg könyv formában lementett étel és süteményreceptem van. Ha kapok egy e-mail címet szívesen átküldöm azokat. Rengeteg karácsonyi recepttel is rendelkezem. Üdvözlettel: Kormányos Györgyné #57 2009. november 20. 12:43 Előzmény Dubovszki Vilmosné 2009. szeptember 24. 17:55 Válaszolj!
ღѼღ Ðuzmath János Lászlóné ...
♥ ROKOKO TORTA♥ Anyukámtól szívecske 8 tojás felvert habjába egyenként belekeverünk 8 tojássárgáját, 8 ek. cukrot, 8 ek. lisztet és 2 rúd reszelt csokoládét. 2 részben sütjük meg, s a következő krémmel töltjük meg: 10 dkg habosra kevert vajhoz, 10 dkg porcukrot adunk, újra jól kikeverjük, s teszünk bele 10 dkg darált diót. Tetejét a következő krémmel vonjuk be: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 rúd reszelt csokoládé habosra keverve. Villával megcifrázzuk és 1 rúd csokoládét reszelünk a tetejére. Jó étvágyat! Zsók@ :P :P :* #56 2009. november 9. 19:52 Válaszolj!
- - [-]
Sziasztok!!!! JUDIT a párizsi szelet receptjét keresed???? Bármilyen rántani való hust kikloffolod,és olyan alapot csinálsz mint a palacsinta tészta, kicsit lehet sürübb is csak nem kell bele cukor.Ebbe forgatod a hust,és forró olajba kisütöd mint a rántott hust.Vagy nem erre gondoltál???? #54 2009. november 8. 20:09 Válaszolj!
Forgó Mária [Marika]
Sziasztok! Én a hamis hájas receptjét keresem,ha valaki tudja írja már meg. Köszi. #53 2009. november 5. 13:54 Válaszolj!
Horváthné Tótisz Éva
Kedves nagymamák esetleg nagypapák! Vége a nyárnak, itt a hűvös, jöhetnek a téliesebb édességek. Mi szeretjük a túrófánkot, egyszerű és finom. 25dkg. liszt, 25dkg túró (összetörve), 3 egész tojás, 1 vaniliáscukor, 1 sütőpor, 1 pohár tejföl, csipet só. Összedolgozzuk, forró olajba kanállal, fánkocskákat szaggatunk, és aranysárgára sütjük. Izlés szerint porcukorral, vagy lekvárral tálaljuk. Vigyázzatok, mert gyorsan sül! Nagyon kiadós. #52 2009. október 18. 16:02 Válaszolj!
Dutkó Lászlóné [Judit]
Sziasztok! Párizsi kocka receptjét keresem, de eddig nem találtam meg. Ha tudjátok légyszi segitsetek. #51 2009. október 15. 20:22 Válaszolj!
Szántó Józsefné Marika,Marcsi
Most találtam meg ezt az oldalt, nagyon jó receptek vannak itt! Ezután többször jövök ide. #50 2009. október 15. 19:56 Válaszolj!
Dubovszki Vilmosné
Kormányos Györgynének üzenem Diócska, vagy barack mag Tészta: 1 ráma (25 dkg), 14 dkg cukor, 1 egész tojás, 8 dkg darált dióbél, annyi liszt amennyit az anyagok felvesznek.(kb. 40 dkg) Töltelék: 20 dkg ráma, 24 dkg darált dióbél, kb. 30 dkg cukor, 2 tojás. Lehet bele tenni egy kis rumot is. Összekeverni, egyet főzni rajta és a kikevert rámához adni. A tésztát a lisztezett formákba nyomkodjuk vékonyan. Ebből a mennyiségből kb. 200 fél, vagyis 100 db. lesz. Nagyon kiadós, mutatós és finom. Lakodalmakba is rendszeresen sütöm. Ági #49 2009. szeptember 24. 17:55 Válaszolj!
In memoriam Sánta László [Ze...
Hétfő Reggeli: Alma. Ebéd: Tejfeles paprikás csirke illatának mély beszippantása, az asztalon hagyott morzsák savanyúsággal. Vacsora: 2 dl aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása Kedd Reggeli: Sárgarépa saját zsírjában, rágógumi. Ebéd: Hatalmas tál töltött káposzta és a hozzávaló friss kenyér megtekintése, az edények elmosogatása. Vacsora: Szabad szemmel is jól látható darabka sovány sajt, reszelt káposztatorzsával megszórva. Szerda Reggeli: 5-6 teljes jógalégzés, félbevágott főtt tojás sárgájának a fele, de abból, amennyi belefér. Ebéd: Bécsi szelet és sült krumpli készítésekor lejátszódó fizikai és kémiai folyamatok elemzése, céklával. Nagy tál túróslepény lefényképezése. Vacsora: A képek előhívása, savanyú uborka, hashajtó. Csütörtök Reggeli: Egy darab fürjtojásból készült rántotta, utána kifli, gyulai kolbász és vaj segítségével tízórai készítése a gyereknek. Ebéd: Húsleves és tejfeles rakott krumpli alkatrészeinek beszerzése a közeli ABC-ből. Madártej elhelyezése a hűtőszekrényben. Vágott vegyes savanyúság. Vacsora: Ecetes hagyma citrommal. Péntek Reggeli: Főtt kolbász, mustár, tea, citrom, zsemle ízléses, már-már esztétikai élményt nyújtó elhelyezése az asztalon (mire a többiek felébrednek), frissen mosott káposztalé keksz reszelékkel. Ebéd: Gőzölgő bableves, csülökpörkölt, uborkasaláta lerajzolása, kiszínezése. 1 szelet kétszersült harmadszor is átsütve, nagy pohár igmándi víz. Vacsora: hasított karalábé, dúsan díszített sárgarépa szeletekkel. Lefekvés előtt füldugó a korgó gyomor neszeinek kiküszöbölésére. Szombat Reggeli: Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé szaharinnal, nyomelemekkel ízesítve. Ebéd: "Halászlé, túrós csusza, sütemény" címmel frappáns epigramma megalkotása, egy teljes sajt, parádi vízzel. Vacsora: Paradicsombelsőség, kamillatea, egy teljes rúd ropi. Vasárnap Reggeli: Fagylalt-tölcsér, nagy adag friss levegő, sűrű szitán áttört kefír. Ebéd: Ricinus leves, csontlében abált torma, citromhéj szeletekkel, süteménymaradványok levakarása a tepsiről. Vacsora: Amit a kanári meghagyott #48 2009. szeptember 22. 15:49 Válaszolj!
Sajter Gabriella Maria [Gabi...
Szilagysomlyoi szuletesu zilahi lakos (Romania) 4 lany es 3 fiu boldog nagymamaja vagyok.A legnagyobb 17 a legkissebb 7 eves.4 unokam Magyarorszagon el 3 pedig itt Romaniaban Zilahon.Nyugdijasok vagyink a ferjem is es en is . Elegge elfoglaltak vagyunk,de azert szivesen leveleznenk 6oas nagyszulokkel.Udv Gabimami #47 2009. augusztus 3. 12:33 Válaszolj!
Kormányos Györgyné [Kormi]
41: Kedves Jutka! Köszönöm szépen a receptet. Két hét szabin voltam, most találtam meg a receptet. Ezen a héten ki fogom próbálni. Köszönöm szépen! Kormányos Györgyné #46 2009. augusztus 3. 09:05 Előzmény Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] 2009. július 17. 14:36 Válaszolj!
Kormányos Györgyné [Kormi]
41: Kedves Jutka! Köszönöm szépen a receptet. Két hét szabin voltam, most találtam meg a receptet. Ezen a héten ki fogom próbálni. Köszönöm szépen! Kormányos Györgyné #45 2009. augusztus 3. 09:05 Előzmény Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] 2009. július 17. 14:36 Válaszolj!
- - [-]
sziasztok !Zsóka nagyon jó hogy küldted azt a barackos süti receptet.Nekem se szabad cukorral sütnöm ezért nagyon jó hogy találtam nekem való süteményt is. Köszi. Anci. #44 2009. július 31. 21:18 Válaszolj!
Horváthné Tótisz Éva
42: Elkészítettem a sárgabarackos receptet, kakaós változatban, és nagyon ízlett mindenkinek. Ezután a férjem kedvéért a cukror helyett glukononnal is kipróbáltam, és így is nagyon finom lett, bátran ajánlom a hasonló gondokkal küszködőknek. Köszönet érte, és minden lelkes nagymamának, nagypapának, akik a jó receptjeikkel megörvendeztetnek! #43 2009. július 29. 07:42 Előzmény ღѼღ Ðuzmath János Lászlóné ... 2009. július 20. 17:50 Válaszolj!
ღѼღ Ðuzmath János Lászlóné ...
Érik a sárgabarack ! ♥ Sárgabarackos kocka ♥ Zsírozott, zs.morzsával meghintett tepsit kirakunk félbevágott sáragabarackokkal, erre öntünk 6 tojásos piskótát (6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt, pici sütőpor). Készre sütjük, majd kiborítjuk, hogy felül legyenek a barackok. A kockákat díszítjük tejszínhabbal, barackcsíkokkal, barackmag-, vagy mandulaforgáccsal. Tipp: a piskótába őrölt diót, kakaót is tehetünk, akkor annyival kevesebb liszt kell! Jó étvágyat ! Zsók@ ♥♥♥ #42 2009. július 20. 17:50 Válaszolj!
Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]
40: Dió,ill.mandula recept. 1/ 14 dkg.liszt,8 dkg.porcukor,10 dkg.margarin,8 dkg,darált dió,1 tojás sárgája. Ezeket az anyagokat összedolgozzuk és a sütőformába nyomkodjuk.Aranysárgára sűtjük,melegen kiütögetjük a formából. Töltelék:2 egész tojást,10 dkg.porcukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük.10 dkg.vajjal habosra keverjük,adunk hozzá dió,vagy mandula aromát. A fél diókat ezzel rahasztjuk össze,vaniliacukorral hintjük. 2/ 16 dkg.liszt,4 dkg.porcukor,1 cs.vaniliacukor,12 dkg.margarin. Összeállitjuk és a fentiek szerint formázzuk és sütjük. Töltelék:10 dkg.margarint,10 dkg.porcukorral habosra keverjük és hozzáadunk 5 dkg.darált diót,3 evőkanál sárgabarack lekvárt. A fél diókat ragaszthatjuk olvasztott csokoládéval és forgathatjuk kevés porcukorral kevert kakaóporba. #41 2009. július 17. 14:36 Előzmény Kormányos Györgyné [Kormi] 2009. július 16. 15:06 Válaszolj!
Kormányos Györgyné [Kormi]
Segítséget kérek! Kipróbált mandulás süti v. diócska süti receptet keresek. Segítséget előre is köszönöm! üdv.Kormi #40 2009. július 16. 15:06 Válaszolj!
Tóth Lászlóné [csui]
Üdv minden nagyszülőnek! az én unokám sajnos nagyon messze él tőlem. #39 2009. július 13. 19:58 Válaszolj!
- - [-]
Bögrés diós(mákos) Hozzávalók: l bögre darált dió, l bögre cukor, 1 bögre liszt, 1 sűtőpor, 1 egész tojás, 1 bögre tej A lisztet össszevegyitjük a sütőporral, hozzáadjuk a többi anyagot és jól kikeverjük. Zsirozott, lisztezett tepsiben vagy tortaformában sütjük. Készíthető mákkal is, a többi hozzávaló ugyanannyi. Tálalhatjuk porcukorral meghintve, kockára vágva. Ha kétfelévágjuk megtölthetjük kéznél lévő bármilyen lekvárral. Jóétvágyat!!! #38 2009. július 7. 09:46 Válaszolj!
- - [-]
Én is szeretnék hozzájárulni az unokák által kedvelt sütik receptjeihez: Diós süti Ilcsi-módra hozzávalók: 6 tojás,15 dkg porcukor,12 dkg vaj,115 dkg darált dió,1 dkg zsemlemorzsa,lekvár A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a vajat, a zsemlemorzsát, a diót és simára kidolgozzuk.Végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját.Kivajazott,kilisztezett tepsiben lassan megsütjük.Ha megsült, kivesszük és hagyjuk kihülni,majd kettévágjuk,egyik felét megkenjük lekvárral, rátesszük a másik felét és kis kockákra vágva tálaljuk. És egy trükk: ugy tudjuk egyformán kettévágni, ha egy papirt akkorára vágunk,mint az egész sütemény.Hosszában pont kettévágjuk és a tésztára téve a széle mellett elvágjuk. Jó étvágyat! #37 2009. július 7. 08:32 Válaszolj!
- - [-]
sziasztok!!!Gyöngyi én is kipróbálom ezt a fajta meggyes lepényt,csak jó volna a cukor helyett valami más édesítőt,mert a cukor háztartásom nem engedi azt a sok cukrot amit leírtál.Ha meg édesítővel helyettesítem,a párom nem eszik belőle mert furcsa ízt érez tőle.Pedig itt a sok finom meggy a fán,és amúgy szeretjük is a meggyes dolgokat.adjatok tanácsot!!!!!! #36 2009. június 29. 19:31 Válaszolj!
Borai Károlyné [Gyöngyi]
Ezt a fajta meggyes lepényt én is szoktam sütni, csak a kefir helyet ,tejfölt teszek.Érdemes megsütni, mert nagyon finom! #35 2009. június 24. 11:30 Válaszolj!
Csányi Árpádné [Juli]
az emeletes mákos nagyon finom mindekinek érdemes megprobálni. Köszönöm #34 2009. június 23. 10:51 Válaszolj!
- - [-]
Meggyes lepény egyszerüen és takarékosan Hozzávalók: l bögre cukor, 2 bögre liszt, 1 cs. margarin, 3 egész tojás, 1/2 sütőpor, 1 pohár kefir A cukrot és a tojásokat jól kikeverjük. A lisztet - a sütőporral - elmorzsoljuk a margarinnal. A két tálban lévő anyagokat összeöntjük és a kefirt is beleöntve jól kikeverjük. Zsirozott, lisztezett tepsibe öntjük és betesszük az előmelegített sütőbe néhány percre. Majd kivesszük és rászórjuk a kimagozott meggyet. Ha azt szeretnénk, hogy a meggy ne "szálljon le" a tepsi aljára, előtte forgassuk lisztbe. Ugyanúgy sütjük, mint a piskótát. Először gyors tüznél, majd lassan, hogy átsüljön. Ha kihült kockára vágjuk és vaniliás porcukorral meghintjük. Jó étvágyat kívánok hozzá:* (A recept a sajátom és kipróbáltam) #33 2009. június 22. 11:14 Válaszolj!
Borai Károlyné [Gyöngyi]
1: Szia Anikó. Biztosan nagyon finom lehet, ezt kifogom próbálni. Nagyon sok jó recept van feltéve.Köszi mindenkinek. #32 2009. június 22. 08:53 Előzmény Széplaki Anikó [Mama] 2009. február 26. 14:49 Válaszolj!
Máténé Szulics Magdolna [mami]
Kürtös kalács Hozzávalók: 1kg liszt, 8dl tej, 3dkg élesztő,1 evőkanál porcukor, 1 egész tojás és 4 sárgája, 1cs vaj, só. Egy tálba teszem a lisztet a közepébe mélyedést csinálok a porcukrot és az élesztőt Belemorzsolom majd a tejet meglangyítom és annyit öntökrá, hogy az élesztőt ellepje, le- takarom. Ha az élesztő feljött beleteszem a tojásokat. Egy kicsit össze keverem majd a maradék tejjel és az olvasztott vajjal kidolgozom és hagyom kelni. Kelesztő tálban is készíthető. Kelés után kisodorni tetszés szerinti csíkokra vágni és a sütőfára tekerjük. A tekerésnél a tészta eleje és a vége is alul legyen . #31 2009. június 8. 10:54 Válaszolj!
- - [-]
Emeletes mákos Hozzávalók: 40 dkg liszt, 17 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 tojássárgája, 1 kis pohár tejföl, 1/2 sütőpor. A hozzávalókat összegyúrjuk, két lapot nyujtunk belőle. Az egyiket zsirozott, lisztezett tepsibe, vagy kerek tortaformába tesszük. Elkészítjük a tölteléket. Töltelék: 23 dkg porcukor, 17-20 dkg darált mák, 17 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 1 tojás, 1 citrom leve és reszelt héja 2 dl tej. Összekeverjük és rákenjük a lapra. Beborítjuk a másik kinyújtott lappal. Megkenjük tojással és villával megszuir káljuk. Előmelegített sütőben először nyilt lángon, majd takarékon lassan sütjük.Sütési idő kb. 40 perc. ( elektromos sütőben 170 fokon sütjük) Nagyon finom és kiadós. Jóétvágyat!!! #30 2009. június 6. 19:05 Válaszolj!
Somodi Lászlóné [Kati mama]
Villámgyors kiflik 2 tk.porélesztő vagy 2,5 dkg friss élseztő, l tk. méz 3 dl lagyosw víz 1 tk só 1/2 kg. liszt Elkészítés: Az élesztőt elkeverjük a mézzel, majd a többi hozzávalóhoz kerejük. A tészát kidagasztjuk és 8 kiflit vagy zsemlét formázunk belölük. (Tupperes szilikonlapra tesszük ), vagy sütőpapirral bélelt tepsibe, ízlés szerint lekenjük tejjel vagy tejszínnel vagy felvert tojással. Hideg sütőbe toljuk és 200 fokra kapcsoljuk. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá. #29 2009. május 23. 19:03 Válaszolj!
Somodi Lászlóné [Kati mama]
Villámgyors kiflik 2 tk.porélesztő vagy 2,5 dkg friss élseztő, l tk. méz 3 dl lagyosw víz 1 tk só 1/2 kg. liszt Elkészítés: Az élesztőt elkeverjük a mézzel, majd a többi hozzávalóhoz kerejük. A tészát kidagasztjuk és 8 kiflit vagy zsemlét formázunk belölük. (Tupperes szilikonlapra tesszük ), vagy sütőpapirral bélelt tepsibe, ízlés szerint lekenjük tejjel vagy tejszínnel vagy felvert tojással. Hideg sütőbe toljuk és 200 fokra kapcsoljuk. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá. #28 2009. május 23. 19:03 Válaszolj!
Rákos Ferenc László [Feri, L...
TÚRÓS KUGLÓF /16 szelet/ Hozzávalók: 25 dkg Delma light margarin, 25 dkg félzsíros túró, 25 dkg liszt, 8 dkg fruktóz, 2 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 citrom leve és héja. A puha margarint a tojással és a túróval habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval együtt habosra keverjük. Kikent, lisztezett kuglófformába öntjük és előmelegített sütőben sütjük. #27 2009. május 20. 06:43 Előzmény - - [-] 2009. május 19. 13:08 Válaszolj!
Rákos Ferenc László [Feri, L...
GYÜMÖLCSÖS TÚRÓS /16 kocka / Hozzávalók: 5 db tojás, 12 dkg liszt, 6 dkg fruktóz, 1 csomag sütőpor. Töltelék: 50 dkg félzsíros túró, 50 dkg bármilyen gyümölcs (pl. kiwi), 1 dl 12%-os tejföl, 2 evőkanál zselatin, 1 dl 1,5%-os tej, 1 csomag tortazselé, 6 dkg fruktóz. Az alapanyagból piskótát sütünk. Kettévágjuk keresztben vagy lapjában, aszerint, hogy milyen vastag. A túrót elkeverjük a tejföllel, a meleg tejben feloldott zselatinnal, és a piskótatésztára kenjük. Erre a feldarabolt gyümölcsök fele kerül, majd a tésztával beborítjuk és ismét túrókrémmel kenjük meg. Erre szépen kirakjuk a maradék gyümölcsöt és a már dermedni készülő tortazselével befedjük. Jól behűtjük. Melegvízbe mártott késsel kockákra vágjuk. #26 2009. május 20. 06:42 Előzmény - - [-] 2009. május 19. 13:08 Válaszolj!
Rákos Ferenc László [Feri, L...
CSOKOLÁDÉS SZELET /40 szelet/ Hozzávalók: 50 dkg liszt, 14 dkg Delma light margarin, 2 db tojás, 10 dkg fruktóz, 1 dkg kakaópor, 1 citrom leve és héja, 1/2 l 1,5%-os tej, 2 csomag sütőpor, 5 dkg diabetikus csokoládé. A puha margarint a felütött egész tojással, a fruktózzal, a citrom levével és lereszelt héjával, valamint a sütőporos liszttel jól elkeverjük. Apránként hozzáöntjük a tejet, beleszitáljuk a kakaót. Kikent lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük. Ha kihűlt, tetejét csokoládé mázzal vonjuk be, amit előzőleg vízfürdőn felolvasztunk és 2-3 evőkanál olajjal hígítunk. #25 2009. május 20. 06:41 Előzmény - - [-] 2009. május 19. 13:08 Válaszolj!
Pálocska Lászlóné [Marcsi (T...
Szia Ancika ! Én is így készítem a párizsi szeletet, csak mielőtt belemártom a husit a palacsintatésztába, az előtt lisztbe megforgatom a húst. Így jobban rátapad a massza és vastag lesz a bundája. #55 2009. november 9. 13:47 Válaszolj! | |
|
0 komment , kategória: RECEPTES - topik |
|
|
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése