(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

Receptgyűjteményem 2. - netes barátaimtól kapott régi receptjeim

Ez a gyűjteményem a régi, yaskane TVN Blog (blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=yaskane) oldalamon volt, onnan mentettem/másoltam át, amit még lehetett, mivel az a blogom már megszűnt. Ezen a link-en talán még elérhető.

Receptek, amiket tőletek kaptam 2.
  2009-01-29 10:44:58, csütörtök
Már egy bejegyzésbe annyi recept gyűlt össze, hogy nem nagyon lehet átlátni, így ebbe mentem el a többit.


Gesztenyés süti - sütés nélkül
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<& lt;<<<
Hozzávalók:
2 cs. gesztenyemassza, 25 dkg darált háztartási keksz, 12,5 dkg ráma ezt összegyúrjuk és a tepsi aljára rakjuk.
Krém:
9 dl tej, 3 vaníliapuding, 2 e. kanál cukor ezt sűrűre főzzük.
25 dkg rámát 25 dkg cukorral kikeverünk és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
Felét a tepsibe rakott gesztenyére rakjuk. 2 csomag babapiskótát rumos tejbe áztatjuk és a krém tetejére rakjuk. Erre jön a krém másik fele.
0,5 liter Hulala tejszínt kemény habbá verjük és ráöntjük a krémre, majd csokit reszelünk a tetejére.
<<<<<<<<<<<<<<<<<
Ágika próbáld ki ez a legfinomabb sütemény, amit eddig sütöttem majd írd meg hogy ízlett
<<<<<<<<<<<<<<<<<<

***************
<MÉZES-KRÉMES SÜTEMÉNY receptje

Hozzávalók 6 főre
&#187; 50 dkg liszt
&#187; 2 evőkanál méz
&#187; 15 dkg porcukor
&#187; 1 db tojás
&#187; 3 dkg margarin
&#187; 1 kávéskanál szódabikarbóna
&#187; 3 evőkanál tej
&#187; baracklekvár
&#187; A krémhez: 4 dl tej
&#187; 4 evőkanál liszt
&#187; 1 csomag vaníliás cukor
&#187; étcsokoládé
&#187; tejszín
&#187; 15 dkg porcukor
&#187; 20 dkg margarin

<A tésztához a tojást, a mézet, a margarint, a tejet és a porcukrot egy edényben gőz fölött tíz percig keverjük. Utána hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Tésztává gyúrjuk, majd 4 részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk.

<Egyenként ráhelyezzük egy sütőlemezre, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

<A krémhez a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A hideg tejjel elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel.

<Ezzel a töltelékkel megtöltjük a mézes lapokat úgy hogy a két középső lap közé baracklekvár kerüljön. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Macskaszem/Cicaszem
Tésztához: 40 dkg liszt , 4 tojássárga , 12 dkg margarin , 1 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva pici cukorral. ( Édesszájúak tehetnek a liszthez 3-4 ek kristálycukrot) Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk . Pihentetés nélkül téglalappá nyújtjuk a cipókat Kb 15 cm× 20 cm re . ( fél cm-nél ne legyen vékonyabb ) A 2 szélét végigrakjuk kimagozott meggyel és innen is onnan is kettőt tekerünk rajta , úgy hogy középen maradjon egy üres sáv . Ide kerül a töltelék .
Töltelékhez 20 dkg darált dió 15-20 dkg porcukor ( édesszájtól függ ! ) 4 tojásfehérje. A tojásfehérjét kemény habbá verjük beleforgatjuk a porcukros diót .
Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középső sávokba elosztjuk a diós tölteléket . A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan megkenjük és 200 fokon pirosra sütjük . ( vigyázni kell nehogy túl süljön )
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<& lt;<<
Ananászmisu / ananászbomba (ananászkrémes finomság sütés nélkül)
Hozzávalók 6 személyre
&#187; 2 csomag babapiskóta
&#187; 1 doboz kockázott ananász konzerv
&#187; 1 kis poharas tejföl (2 dl)
&#187; 5 evőkanál cukor
&#187; 1 tasak vaníliás cukor
&#187; 0,5 dl habtejszín + 2 tasak habfixáló
&#187; étcsokoládé
Elkészítés:
Az ananászt szűrjük le és vágjuk fel jó apróra.
A tejfölt összekeverjük 3 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, az ananászlével, az apróra vágott ananásszal.
A tejszínt 2 evőkanál cukorral és a fixálókkal habbá verjük, utána összekeverjük a tejfölös krémmel.
Ezután egy jénaitálba rétegezzük úgy, hogy lerakunk egy sor babapiskótát, rákenünk egy sor krémet, majd addig, rétegezzük, míg el nem fogy a krémünk - az legyen felül. A krémet szépen elsimítjuk a tetején és étcsokoládét reszelünk rá. De meg is olvaszthatjuk a csokit és csíkokban rácsurgatjuk a krémre - mutatós nagyon. Hűtőben pár órát dermesszük, hogy a piskóta megpuhuljon.
Saját tapasztalat: az ananászléből vegyünk ki valamennyit (3-4 evőkanálnyit) és adjuk hozzá ugyanannyi vizet, keverjük el és a piskótákat ebben mártsuk meg egy kicsit, mielőtt a tálba raknánk, így biztosan megpuhulnak.Vagy ha van ananászízű szörpünk, az is jó.
Kör alakú mélyebb tálba lerakva (mint a charlotte) kész az ananászbomba.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<& lt;<<

Stahl féle pizzatészta:

0,5 kg liszt
1 lapos ek só
0,5 ek szárított oregánó
őrölt bors
1 cs. szárított élesztő
1 tk cukor
3 deci langyos víz
3 ek olívaolaj

A lisztet beleszitálom egy nagy tálba, hozzákeverem a sót, a szárított oregánót, és a frissen őrölt borsot. Utána egy nagy keverőtálba beleszórom az élesztőt és a cukrot. Langyos vízzel simára és hozzáteszem az olívaolajat is. A tésztadagasztó karokkal lassú fokozaton elkezdem az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverni a fűszeres lisztet. Amikor az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozaton 6-7 perc alatt hólyagosra dagasztom.1-2 percig még kézzel is átdolgozom, ezután vékonyan kiolajozott tálba forgatom, hogy sehol ne száradjon ki.45 perc alatt a duplájára kelesztem.
Utána átgyúrom a tésztát, és elosztom 2 részre. Amíg az egyiket jó centis nagyságúra kinyújtom, addig lefedve tartom a másik cipót. Enyhén megolajozott tepsire teszem és 15 perc pihenő után jöhet rá a pizzamártás és a többi.
Előmelegített sütőben 220 fokon 20-25 percig sütöm.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<& lt;<<<

Hógolyó - olyan mint a raffaello, csak mégsem :)
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 tasak vaníliás cukor
18 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék+3 dkg a forgatáshoz
Elkészítése:
A túrót egy tálba öntjük és alaposan áttörjük. Hozzáadjuk
a vaníliás cukrot, a porcukrot és a kókuszreszeléket.
Jól összedolgozzuk. Egy tányérba szórjuk a maradék
kókuszreszeléket.
Kisebb diónyi golyókat sodrunk a két tenyerünk között,
majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<& lt;<<<

Hamis sportszelet
Hozzávalók:
2,5 dl tej
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1/2 dl rum
3 evőkanál kakaó
20 dkg darált dióbél
30 dkg darált keksz
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé (tortabevonó)
5 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tejet, a cukrot, a vajat és a rumot összefőzzük, belekeverjük a kakaóport.
Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a darált diót és a darált kekszet.
Sütőlemezre vagy tálcára öntjük, elsimítjuk kb. 20-30 cm-es formára és megvárjuk, míg kihűl.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük az olajat.
Levesszük a tűzről, kevergetjük és picit várunk, hogy ne legyen nagyon meleg, mert akkor lefolyik a süteményről. Az olvasztott csokival megkenjük a süteményt, félretesszük,
amíg a bevonat megdermed, és csak utána szeleteljük.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<& lt;<<<

Jutka szelet
25 dkg margarint felolvasztunk, hozzá adunk 3 dkg kakaót, 2 evőkanál lisztet, másfél dl tejet és 50 dkg porcukrot. 2-3 percig összefőzzük, levesszük a tűzről és beleteszünk 40 dkg darabos kekszet, 10 dkg apróra vágott diót, 5 dkg mazsolát, 2 evőkanál rumot. összekeverjük, és egy kicsit hagyjuk hűlni. 2 rudat készítünk folpakba henger alakúra formázzuk. Őzgerincformát is kibélelhetünk és belenyomkodjuk a sütit. Másnap szeletelhető.
Marika
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Jugó krémes

Hozzávalók 6 személyre

&#187; 5 db.tojás
&#187; 20 dkg cukor
&#187; 20 dkg liszt
&#187; 10 dkg darált dió
&#187; 1 teáskanál őrölt kávé
&#187; 5 ek. napraforgó olaj
&#187; 1 tk. sütőpor
&#187; 1 csipet só

&#187; A krémhez:
&#187; 3 dl tej
&#187; 1 csomag vaníliás pudingpor
&#187; 1 ek.liszt
&#187; 15 dkg cukor
&#187; 1 csomag vaníliás cukor
&#187; 15 dkg vaj

&#187; A mázhoz:
&#187; 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
&#187; 2 ek.napraforgó olaj

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.
Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük.
A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>& gt;>>>>>>>>

Hozzávalók:
2dl + 3 dl hideg tej a pudinghoz, (főzős pudingpornál 1 liter tej a pudinghoz.)
10 evőkanál cukor,
2 evőkanál méz,
2 evőkanál rumaroma vagy rum,
1/2 kg Mascapone sajtkrém,
1 csomag nem főzős vaniliás pudingpor, vagy 2 csomag főzős vanilia pudingpor.
1 db 3 az 1-ben kávépor, amit 2 dl meleg tejben elkeverünk,
2-3 nagy csomag babapiskóta, vagy 1-2 sütőtepsi piskóta,
sima (nem cukrozott) kakaópor tetszés szerint díszítésnek.
Elkészítése:
Megcsinálom a kávét a 2 dl tejben. Bele keverem a rumaromát (ill. rumot), és a mézet, majd hűtőben lehűtjük. Közben nagyon hideg tejben elkeverjük habverővel a pudingport, (főzős puding esetén megfőzzük, majd lehűtjük.) a 10 evőkanál cukrot, majd hozzá keverjük a hideg sajtkrémet. Előveszek egy nagy peremes tálcát, vagy egy mélyebb nagy tálat, s erre készítem el a sütit. (az edény férjen be a hűtőbe!) A babapiskótákat, (ill. a feldarabolt piskóta tésztát) egy pillanatra belemártom a lehült kávés keverékbe, és lerakom szép sorban formára a tálcára, vagy a tál aljára. Erre jön a krémből egy réteg, majd megint a bemártogatott piskóta. Ezt addig ismételem, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére és az oldalaira krémet kenek, s megszórom kakaóporral díszítésként. Hűtőbe teszem pár órára összeérni és már ehető is! Nagyon finom és kb. 20 perc kell az elkészítéséhez az összes előkészülettel együtt, ha nem főzős pudingporral készítjük. A tetejére a kakaó porral mintát készíthetünk, ha papírlapból kivágott mintát tartunk a süti felé és úgy szórjuk meg a szitából a kakaó porral. (pl. karácsonyfa, felirat, nyuszi, stb.)

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<& lt;<<<<<<<<<<<<<<<<<<<&l t;<<<<

Csirketorta


Hozzávalók:
3-4 csirkemellfilé
20 dkg bacon szelet
fűszerkeverék,olaj
aszalt gyümölcs (ízlés szerint)
1 nagy pohár tejföl
20d kg reszelt sajt
Elkészítés módja:
Vékonyra szeletelt csirkemellet ízlés szerinti fűszer keverékkel és olajjal bepácolunk.
Tortasütő formát csillag alakban kibélelek bacon szalonnával, úgy hogy kilógjon. 1 sor csirkemellre jön aszalt gyümölcs (szilva vagy barack) + 2 kanál tejföllel elkevert reszelt sajt. Így rétegezzük, amíg van anyagunk. Ráhajtogatjuk a szalonnát és sütőben megsütjük.
Hidegen és melegen is kitűnő.
Pulykamellből is finom.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<& lt;<<<<<<<<<<<<

Hamis túrógombóc

Hozzávalók:
1l tej, 15dkg griz, 10dkg cukor, 5dkg vaj, 5dkg morzsa
Elkészítés:
a tejben megfőzzük a grízt ,majd hozzá keverjük a cukrot, megvárjuk amíg teljesen kihűl. Közben a vajon megpirítjuk a morzsát, és a kanállal kiszaggatott grízt meghempergetjük benne, porcukorral megszórjuk és tálaljuk. Nagyon finom, jó étvágyat!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<& lt;<<<<<<<<<<<<<<

Intelligens krémes

Hozzávalók:
30 dkg porcukor,
9 evőkanál liszt,
3-4 csomag vaníliás cukor,
15 dkg ráma,
8 db tojás,
1 liter tej.
Elkészítés:
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáját, kanalanként a lisztet és a vaníliás cukrot. Ezután lassan, kis adagokban a tejet is (tényleg lassan), végül a tojások felvert habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük (kb. 32*19*6 cm) és hideg sütőbe tesszük. Először 10 percig 210 C-on, majd 90 percig 120 C-on sütjük. (én légkeverésesen szoktam)
A megsült tésztát, ha kihűlt tegyük hűtőbe, csak teljesen kihűtve lehet szeletelni.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<& lt;<<<<<<<<<<<<

Sajtos keksz

Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája


A lisztet elmorzsolom a vajjal, összegyúrom a reszelt sajttal meg a felvert, sózott tojássárgákkal.
Vékonyra kinyújtom, rombusz alakúra kivagdosom és sütőlemezen világosra sütöm.
Nem szabad túl sütni, mert megkeseredik benne a sajt.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<& lt;<<<<<<<<<<<<


1 komment , kategória:  Netes barátaimtól kaptam
yaskane tvn blog xfree

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése