"3dkg élesztő, 1 ek.cukor, 20dkg liszt és annyi aludttej, hogy galuskaszerű tésztát kapjak. Letakarva, békén hagytam fél órácskát.
Ekkor tálba szitáltam kb. 40 dkg lisztet, adtam hozzá 1 tk.sót, reszeltem bele 1 citrom héját, adtam hozzá 2tojássárgáját, 1 szem főtt áttört burgonyát (ne legyen forró), az élesztős cuccot és langyos aludttejjel nagyjából összeállítottam, majd kb. 7dkg puha vajjal alaposan kidolgoztam. Itt jegyzem meg, hogy kalácstésztánál picit keményebbnek kell lennie, mert a burgonyás tészta, kelesztéskor "lágyulni" szokott és abban az esetben, -ha már eleve puha tésztát dagasztunk, nem tartja meg formáját a csiga.
Kelesztettem....
0.5cm vékonyra kinyújtva, meglocsoltam olvasztott vajjal, megszórtam holland kakaó-cukor-vaníliás cukor-fahéj keverékével, majd tovább turbóztam némi mazsolával és durvára vágott dióval. Feltekertem és -jelen esetben, 18 tekercsre osztottam. 1tepsire szorosan felsorakoztatva, pici pihi után, lekenés nélkül ment a 180C°-os sütőbe. Félsüléskor, mikor már egy pici színt kapott, meglocsoltam vaníliás-cukros tejjel. Isteni finom és a benne levő burgonyától másnap is puha marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése