(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)
2019. szeptember 11., szerda
Lekváros piskótarolád
Hozzávalók:
6 tojás szétválasztva
12 evk. viz
25 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
kb. fél üveg lekvár
Először a szétválasztott tojások fehérjét verem fel kemény habbá
a robotgéppel. A tojás sárgáját a vizzel fehéredésig verem fel a
robotgéppel, majd belekeverem a sütőporral elkevert lisztet.
Ebbe a masszába a végén forgatom bele lazán a tojásfehérje
habot. A sütőtepsit kibélelem a sütőpapírral, de aki jobban
szereti kivajazott, lisztezett tepsibe is önthti a tésztát. A
sütőben 170 C fokon kb. 25 percig sütöm. Sütés közben a sütő
ajtaját ne nyitogassuk. A piskóta akkor sült meg, ha a sütőtűt
beleszúrva a tésztába tisztán húzzuk ki.
Mikor a tészta megsült, még melegen lehúzzuk a sütőpapírt, és
lisztezett konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és így
hagyjuk hűlni (legalább langyosra). Ezután kitekerjük, és
megkenjük lekvárral. Ismét feltekerjük, megszórjuk porcukorral a
tetejét, felszeleteljük. harapnivalo.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése