(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2019. szeptember 11., szerda

Lekváros piskótarolád


Hozzávalók:

6 tojás szétválasztva
12 evk. viz
25 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
kb. fél üveg lekvár

Először a szétválasztott tojások fehérjét verem fel kemény habbá

a robotgéppel. A tojás sárgáját a vizzel fehéredésig verem fel a

robotgéppel, majd belekeverem a sütőporral elkevert lisztet.

Ebbe a masszába a végén forgatom bele lazán a tojásfehérje

habot. A sütőtepsit kibélelem a sütőpapírral, de aki jobban

szereti kivajazott, lisztezett tepsibe is önthti a tésztát. A

sütőben 170 C fokon kb. 25 percig sütöm. Sütés közben a sütő

ajtaját ne nyitogassuk. A piskóta akkor sült meg, ha a sütőtűt

beleszúrva a tésztába tisztán húzzuk ki.

Mikor a tészta megsült, még melegen lehúzzuk a sütőpapírt, és

lisztezett konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és így

hagyjuk hűlni (legalább langyosra). Ezután kitekerjük, és

megkenjük lekvárral. Ismét feltekerjük, megszórjuk porcukorral a

tetejét, felszeleteljük. 
harapnivalo.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése