- Hozzávalók:
- A piskótához:
- 5 db tojás
- 5 kanál cukor
- 12 g sütőpor
- 3,5 kanál liszt
- 1,5 kanál kakaópor
- Az első krémhez:
- 500 gramm mascarpone
- 4 kanál porcukor
- 4 evőkanál vanília aroma
- A második krémhez:
- 350 gramm málna
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
- 3 evőkanál cukor
- 20 g zselatin
- 100 g étcsoki
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 4 evőkanál málna lekvár
Elkészítés
- A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét felverjük 1 kanál cukorral, sárgáját 4 kanál cukorral. Majd a sárgához adjuk a lisztet, kakaót, sütőport, alaposan kikeverjük, majd hozzáforgatjuk óvatosan a felvert fehérjét. Sütőpapíros formába öntjük és 180 C-on megsütjük. Majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
- A piskótát kettévágjuk.
- A csokit megolvasztjuk és kikeverjük a kókuszolajjal. A piskótára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalás előtt körbevágjuk késsel és leemeljük a tortakarikát róla. forrás
Mokka málna torta
- Hozzávalók:
- A tésztához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek instant kávé
- 6 g sütőpor
- 10 g vanílias cukor
- A krémhez:
- 500 ml habtejszín
- 200 g cukor
- 40 g málnazselé por
- 2 tk narancsos aroma
- 200 g málna
- A díszítéshez :
- 2 tábla fekete csokoládé
- 1 ek étolaj
- 200 g málna
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjet habbá verjük egy csipet sóval. A sárgát a cukorral kikeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, az átszitált lisztet, instant kávét és a sütőport a sárgába.
- A csokoladét darabokra törjük és hozzáadjuk az olajat. Vizgőz fölött felolvasztjuk és ha felolvadt, nyakon öntjük a tortánkat. Mikor kicsit megdermedt, diszíthetjük. forrás
Tejszínhabos, áfonyás
Hozzávalók
- 6 db tojás sárgája
- 12,5 dkg cukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 6 db tojás fehérje
- 1-2 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- ízlés szerint kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
- 0,5 dl tejszín (szerintem 0,5 l !!!!!!!)
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint málnalekvár
- 25 dkg málna
- 10 dkg áfonya
Elkészítés
45 perc
- A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem.
- Málnás mascarpone
- 500 g mascarpone
- 500 ml tejszín
- 300 g fagyasztott málna
- 200 g friss málna díszíteni
- ízlés szerint piros gyümölcslé
- 160 g zselatin
- 160 g cukor
- 5 db tojássárgája
- 10 g expressz tortazselé piros
- ízlés szerint vaníliaaroma
- (babapiskóta kimaradt!!!!!)
Elkészítés
- A zselatint beáztattam 0,6 dl hideg vízbe. A tojássárgákat a cukorral forrásba lévő víz felett addig kevertem, amíg a cukor el nem olvadt. Vigyázva nehogy kicsapódjon. Kicsit félreteszem hűlni.
Mascarponés szeder torta (málnával is jó!!!!!!)
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
- 20 dkg háztartási keksz
- 10 dkg vaj
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 30 dkg szeder
- 15 dkg cukor
- 20 g zselatin
A díszítéshez
- 10 dkg szeder
- 1 csomag tortazselé
elkészítés
- A kekszet ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. Jól összegyúrjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára simítjuk, és ott jól lenyomkodjuk. 15-20 percre betesszük a hűtőszekrénybe.
- A szedret szűrőn átpasszírozzuk. A mascarponét cukorral és a passzírozott szederrel összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, és összekeverjük a szedres krémmel.
- Közben a 20 g zselatint pár ek meleg vízben feloldjuk. Ha langyosra hűlt, akkor a krémhez csorgatjuk.
- A krém felét a kekszes alapra simítjuk, megszórjuk szederrel, és a maradék krémet is ráöntjük.
- A tortát betesszük a hűtőszekrénybe, míg a krém kicsit megszilárdul. Elég neki 15-20 perc.
- A maradék szederrel kidíszítjük a tortát. A gyümölcskocsonyát előírás szerint elkészítjük, és a torta tetejére csorgatjuk.
- A tortát 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük
- forrás
Feketeszedres joghurttorta (málnával is jó!!!!!!)
************************************
hozzávalók / 12 adag
A piskótához
- 10 db tojás
- 10 evőkanál finomliszt
- 10 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 450 g joghurt
- 3 dl habtejszín (vagy növényi tejszín)
- 25 dkg szeder (mennyisége ízlés szerint változtatható)
- 2 csomag zselatinfix
- 25 dkg porcukor
elkészítés
- A piskóta hozzávalóiból 2x5 tojásos piskótát sütünk.
- Ha kihűlt, 2 felé vágjuk, így kapunk négy lapot.
- A krémhez a joghurtot elkeverjük a szeder átszűrt levével, a zselatinfixszel, majd végül a porcukrot is belerakjuk. Habbá verjük a tejszínt, és ezt is beleforgatjuk. Ha hulalát használunk a cukrozásnál vegyük figyelembe, hogy az már édesített.
- Megtöltjük a lapokat a krémmel, és ízlés szerint díszítjük. forrás
- sütési hőfok: 170°C
Málnakrém torta
hozzávalók / 8 adag
pikóta
- 4 db tojás
- 4 ek cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 csomag sütőpor
krém
- 2 dl joghurt
- 2.5 dl habtejszín
- 30 dkg málna
- 1 csomag zselatinfix
- 5 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 0.5 citromból nyert citromlé
elkészítés
pikóta
- A tojásokat és a cukrot kikeverjük jó habosra, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, majd kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180°C-on megsütjük.
- Ha kész, hagyjuk kihűlni.
krém
- A málna 2/3-át áttörjük (a szép szemeket félretesszük a díszítéshez), a joghurtot a porcukorral és a citromlével összekeverjük.
- A tejszínhabot felverjük.
- A málnás krémhez adjuk a felvert tejszínhabot és az olvasztott, de már nem meleg zselatint.
- A kihűlt piskótára kenjük a krémet, ráhalmozzuk a maradék málnát, és 2 órára hűtőbe tesszük.
zselé a tetejére
- Dermedés után a málnaszörpből készült zselével leöntjük, és visszatesszük a hűtőbe, míg meg nem dermed. forrás
másik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése