(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2019. szeptember 17., kedd

Málna torta receptek



  1. Hozzávalók:
  2. A piskótához:
  3. 5 db tojás
  4. 5 kanál cukor
  5. 12 g sütőpor
  6. 3,5 kanál liszt
  7. 1,5 kanál kakaópor
  8. Az első krémhez:
  9. 500 gramm mascarpone
  10. 4 kanál porcukor
  11. 4 evőkanál vanília aroma
  12. A második krémhez:
  13. 350 gramm málna
  14. 2,5 dl tej
  15. 2,5 dl víz
  16. 3 evőkanál cukor
  17. 20 g zselatin
  18. 100 g étcsoki
  19. 1 evőkanál kókuszolaj
  20. 4 evőkanál málna lekvár

Elkészítés

  1. A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét felverjük 1 kanál cukorral, sárgáját 4 kanál cukorral. Majd a sárgához adjuk a lisztet, kakaót, sütőport, alaposan kikeverjük, majd hozzáforgatjuk óvatosan a felvert fehérjét. Sütőpapíros formába öntjük és 180 C-on megsütjük. Majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.


  2. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és vaníliával, majd hűtőbe rakjuk.


  3. A málnát felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot. A vízben elkeverjük a zselatint. A málnához öntjük. Felmelegítjük folyamatosan keverve. Ne forrjon. Majd levesszük a tűzről. Hagyjuk hűlni


  4. A piskótát kettévágjuk.


  5. Az egyik piskótát alátétre rakjuk majd visszahelyezzük rá a tortakarikát. Megkenjük a lekvárral. Hűtőbe rakjuk 10 percre. Ezután rátesszük a mascarponés krémet és szépen elkenjük rajta.


  6. Ha a málnánk visszahűlt, ráöntjük a mascarponés rétegre és hűtőben hagyjuk megdermedni. Ha megdermedt, ráhelyezzük a másik piskótalapot.


  7. A csokit megolvasztjuk és kikeverjük a kókuszolajjal. A piskótára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni.

    Tálalás előtt körbevágjuk késsel és leemeljük a tortakarikát róla. forrás

    Málna torta Dominiknak recept lépés 8 foto

Mokka málna torta


  1. Hozzávalók:
  2. A tésztához:
  3. 6 db tojás
  4. 6 ek cukor
  5. 6 ek liszt
  6. 2 ek instant kávé
  7. 6 g sütőpor
  8. 10 g vanílias cukor
  9. A krémhez:
  10. 500 ml habtejszín
  11. 200 g cukor
  12. 40 g málnazselé por
  13. 2 tk narancsos aroma
  14. 200 g málna
  15. A díszítéshez :
  16. 2 tábla fekete csokoládé
  17. 1 ek étolaj
  18. 200 g málna

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjet habbá verjük egy csipet sóval. A sárgát a cukorral kikeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, az átszitált lisztet, instant kávét és a sütőport a sárgába.

     A habtejszínt robotgéppel elkezdjük felverni, hozzáadjuk a cukrot és a zseléport. Mikor már kemény állagú hozzáadjuk a narancsaromát is. Majd végül hozzáadjuk a málnát és óvatosan összekeverjuk. Ezt berakjuk a hűtőbe.

  2.  A mokka tésztát 190 Celsius fokon sütjük körülbelül 30 percig. Mikor kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keresztbe kettévágjuk és az alsó részét kikanalazzuk. Beleltöltjük a málnás krémet és visszarakjuk a tetőt. Egy kevés krémet hagyjunk a külső oldal lekenésére.
  3. A csokoladét darabokra törjük és hozzáadjuk az olajat. Vizgőz fölött felolvasztjuk és ha felolvadt, nyakon öntjük a tortánkat. Mikor kicsit megdermedt, diszíthetjük. forrás

Tejszínhabos, áfonyás


Hozzávalók

  1. 6 db tojás sárgája
  2. 12,5 dkg cukor
  3. 1 csomag vaniliás cukor
  4. 6 db tojás fehérje
  5. 1-2 dkg cukor
  6. 12,5 dkg liszt
  7. ízlés szerint kakaópor
  8. 0.5 csomag sütőpor
  9. 0,5 dl tejszín (szerintem 0,5 l !!!!!!!)
  10. ízlés szerint porcukor
  11. ízlés szerint málnalekvár
  12. 25 dkg málna
  13. 10 dkg áfonya

Elkészítés

45 perc
  1. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem.

     A tojásfehérjét szintén kevés cukorral jól felverem. Amíg kemény habot nem kapok.

  2.  Majd a lisztet a sütőporral és kakaóporral jól elvegyítem, és a tojássárgás masszához keverem.

  3.  A legvégén a felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal hozzákeverem a masszához.

  4.  Kivajazott lisztezett, vagy sütőpapíros tortaformába öntöm, és 170-175 C°-fokon légkeveréses sütőben megsütöm.

  5.  A tejszínt a porcukorral kemény habbá felverem. A torta tésztát félbe vágom, az alját megkenem málnalekvárral. Ezután ráhalmozom a tejszínhabot,12,5 dkg friss málnát+rászórok egy kis áfonyát. Majd befedem a tetejével.

  6.  A Torta tetejét megint megkenem lekvárral, majd befedem a tortát tejszínhabbal, és a maradék gyümölcsökkel díszítem.

  7.  Én a végén még eperszósszal díszítettem. De az elmaradhat.
  8. Málnás mascarpone
    1. 500 g mascarpone
    2. 500 ml tejszín
    3. 300 g fagyasztott málna
    4. 200 g friss málna díszíteni
    5. ízlés szerint piros gyümölcslé
    6. 160 g zselatin
    7. 160 g cukor
    8. 5 db tojássárgája
    9. 10 g expressz tortazselé piros
    10. ízlés szerint vaníliaaroma
    11. (babapiskóta kimaradt!!!!!)

    Elkészítés


    1. A zselatint beáztattam 0,6 dl hideg vízbe. A tojássárgákat a cukorral forrásba lévő víz felett addig kevertem, amíg a cukor el nem olvadt. Vigyázva nehogy kicsapódjon. Kicsit félreteszem hűlni.

       A felengedett málnát összetöröm. Én nem szeretem a növényi eredetű habokat, ezért normál habtejszínt használok jól lehűtve felverem kemény habnak. Ha szükséges, nyugodtan használni lehet habfixálót 2-3 csomaggal.

    2.  A kihűlt tojásos masszába belekeverem a málnát, mascarponét, vaníliát. A zselatint beteszem fél percre a mikróba majd azt is hozzáadom. Végül a tejszínhabot.

    3.  Piros gyümölcslébe mártogatom a piskótát és egy kapcsos torta formába elkezdem rétegezni az elkészített krémmel. Alul piskótával kezdem felül krémmel fejezem be.

    4.  Végül málnával díszítem, és a gyümölcs zselével amit a zacskón leírtak szerint készítek el. Ezután legalább 3-4 órán át hűtőbe teszem dermedni. forrás


Mascarponés szeder torta (málnával is jó!!!!!!)


hozzávalók 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez



elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. Jól összegyúrjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára simítjuk, és ott jól lenyomkodjuk. 15-20 percre betesszük a hűtőszekrénybe.
  2. A szedret szűrőn átpasszírozzuk. A mascarponét cukorral és a passzírozott szederrel összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, és összekeverjük a szedres krémmel.
  3. Közben a 20 g zselatint pár ek meleg vízben feloldjuk. Ha langyosra hűlt, akkor a krémhez csorgatjuk.
  4. A krém felét a kekszes alapra simítjuk, megszórjuk szederrel, és a maradék krémet is ráöntjük. 
  5. A tortát betesszük a hűtőszekrénybe, míg a krém kicsit megszilárdul. Elég neki 15-20 perc.
  6. A maradék szederrel kidíszítjük a tortát. A gyümölcskocsonyát  előírás szerint elkészítjük, és a torta tetejére csorgatjuk.
  7. A tortát 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük 
  8. forrás





Feketeszedres joghurttorta  (málnával is jó!!!!!!)

************************************

hozzávalók 12 adag

A piskótához

A krémhez


elkészítés
  1. A piskóta hozzávalóiból 2x5 tojásos piskótát sütünk.
  2. Ha kihűlt, 2 felé vágjuk, így kapunk négy lapot.
  3. A krémhez a joghurtot elkeverjük a szeder átszűrt levével, a zselatinfixszel, majd végül a porcukrot is belerakjuk. Habbá verjük a tejszínt, és ezt is beleforgatjuk. Ha hulalát használunk a cukrozásnál vegyük figyelembe, hogy az már édesített.
  4. Megtöltjük a lapokat a krémmel, és ízlés szerint díszítjük. forrás
  5. sütési hőfok: 170°C
Málnakrém torta

hozzávalók 8 adag

pikóta

krém

zselé a tetejére


elkészítés

pikóta

  1. A tojásokat és a cukrot kikeverjük jó habosra, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, majd kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180°C-on megsütjük.
  2. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

krém

  1. A málna 2/3-át áttörjük (a szép szemeket félretesszük a díszítéshez), a joghurtot a porcukorral és a citromlével összekeverjük.
  2. A tejszínhabot felverjük.
  3. A málnás krémhez adjuk a felvert tejszínhabot és az olvasztott, de már nem meleg zselatint.
  4. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, ráhalmozzuk a maradék málnát, és 2 órára hűtőbe tesszük.

zselé a tetejére

  1. Dermedés után a málnaszörpből készült zselével leöntjük, és visszatesszük a hűtőbe, míg meg nem dermed. forrás
  • sütési hőfok: 180°C

másik








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése