1.
Hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta
- 1 dl főtt fekete kávé
- 35 dkg mascarpone
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 3 evőkanál porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg málna
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A babapiskóták felét lekapcsolható oldalú sütőformába rakjuk, minél szorosabban és kanalazunk rá néhány evőkanál kávét. A mascarponét, a cukrot, a joghurtot és a vaníliás cukrot krémesre keverjük. A negyedét egy tálba tesszük, a nagyobb adaghoz keverjük a megmosott, lecsöpögtetett málnát. A krémet a babapiskótára halmozzuk és befedjük a másik adag piskótával amit ugyancsak átlocsolunk a kávéval. A maradék krémet rákenjük a tetejére, megszórjuk a kakaóporral és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. forrás
2.
Hozzávalók:
- 20 dkg málna
- 20 dkg diétás babapiskóta (készítheted saját sütésű diétás piskótalapból is!)
- 0.5 kg mascarpone
- 2.5 dl kókusztej
- 1,5 ek. édesítő, pl. Zero Calories (ízlés szerint)
- 1 tk. vanília kivonat
- 2 dl habtejszín
- 1 dl víz
- 5 ek. kókuszreszelék
- Így készítsd
1. A mascarponét keverd ki az édesítővel, a vaníliával és a kókuszreszelékkel, a kókusztej felével és a habbá vert tejszínnel.
2. A maradék kókusztejhez önts 1 dl vizet, ebbe a keverékbe mártogasd a babapiskótákat, majd sorakoztasd a sütiforma aljára. Oszd el rajta a málnaszemeket, majd simítsd rá a kókuszos mascarpone krém felét.
3. Újra mártogass piskótákat a kókusztejbe, teheted is a krémrétegre. Erre megint málna következik, a végül pedig hab.
4. Tetejét málnaszemekkel, kókuszlapkákkal vagy kókuszreszelékkel teheted izgalmassá. Fahéjjal is megszórhatod, de nem rossz ötlet a citrom sem, különösen üdévé teszi ezt a finomságot. link
1. A mascarponét keverd ki az édesítővel, a vaníliával és a kókuszreszelékkel, a kókusztej felével és a habbá vert tejszínnel.
2. A maradék kókusztejhez önts 1 dl vizet, ebbe a keverékbe mártogasd a babapiskótákat, majd sorakoztasd a sütiforma aljára. Oszd el rajta a málnaszemeket, majd simítsd rá a kókuszos mascarpone krém felét.
3. Újra mártogass piskótákat a kókusztejbe, teheted is a krémrétegre. Erre megint málna következik, a végül pedig hab.
4. Tetejét málnaszemekkel, kókuszlapkákkal vagy kókuszreszelékkel teheted izgalmassá. Fahéjjal is megszórhatod, de nem rossz ötlet a citrom sem, különösen üdévé teszi ezt a finomságot. link
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése