Hozzávalók:
Nokedlihoz:
50 dkg liszt
3 tojás
2 dl tej
1 dl víz
1 mokkáskanál só
Raguhoz:
1 közepes hagyma
20 dkg bacon vagy füstölt főtt tarja
15 dkg füstölt kolbász
5 dl tejföl
A nokedlit készítjük el először. A lisztbe beleütjük, az elhabart tojásokat, hozzáöntjük a tejet , a vizet, és a sót.
Bő, sós forrásban lévő vízbe, beleszaggatjuk a tésztát, és megfőzzük. Leöblítjük és egy evőkanál zsiradékot keverünk, hozzá, hogy ne ragadjon össze.
A töltelékhez megtisztítjuk a hagymát, apró kockára vágjuk a bacont vagy a sonkát és kissé megdinszteljük. Ekkor belekeverjük a nagyon apró kockára vágott kolbászt és azzal is pirítjuk 1-2 percig.
A tészta felét egy kizsírozott tepsibe tesszük, megkenjük a tejföl felével, és ráterítjük a ragut, és sajtot reszelünk rá. Az egészet befedjük a galuska másik felével. Ezt is megkenjük tejföllel és ráreszeljük a maradék sajtot.
Előmelegített (160 fok) sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Néhány percig várunk mielőtt kockára vágva tálaljuk.
forrás |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése