Bármilyen (kb.1kg) hússzeletekből készülhet, amit vajon, sóval, borsa hirtelen átsütök. Kb. 1 kg (mag nélküli) fehér szőlőt leszemezek, forró vajon átforgatom. A nagyobb, szép, egész szemeket félreteszem a tálaláshoz. A másik feléhez öntök száraz fehérbort, lekvár szerűre főzöm majd átpasszírozom, hogy a szőlő héja (magja)ne maradjon benne. Ezzel a szósszal párolom készre a húst. Krumplipürével tálalom és mellé adom a vajban párolt, szép szőlőszemeket. Ami nagyon fontos a VAJ! Olaj, zsír, margarin meg sem közelíti azt az ízhatást amit vajjal el lehet érni. Egész évben lehet készíteni, ünnepi menünek is megfelel. Én leginkább ilyenkor, ősszel szoktam főzni, amikor a szőlőnek szezonja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése