(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2020. május 15., péntek

Csokikrémmel töltött piskóta

Sziasztok!
Hát nem vagyok egy torta sütő guru, de mivel szerdán volt a házassági évfordulónk és 31 év után is ugyanúgy nézünk egymásra, rávettem magam. 😊 Mivel a férjem ma jön haza Ausztriából, gondoltam meglepem. Remélem tetszeni és ízleni fog neki🙏😍
Csokikrémmel töltött piskóta
HOZZÁVALÓK
Piskóta:
5 nagyobb tojás
15 dkg cukor
5 evőkanál víz
1 teáskanál sütőpor
1-2 evőkanál citromlé
15 dkg finom liszt
Krém:
2 egész tojás
1 tojás sárgája
10 dkg cukor
15 dkg olvasztott csokoládé
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
esetleg 1-2 evőkanál rum
ELKÉSZÍTÉS
A tojások fehérjét keményre verjük 5 dkg cukorral, félretesszük. A sárgáját jól kihabosítjuk a maradék cukorral és 2 kanál vízzel, ha már elég habos, akkor egyenként hozzáadjuk a maradék három evőkanál vizet is és addig keverjük, amig egy sűrű masszát kapunk.
Hozzáadjuk a citromlében feloldott sütőport és a masszához keverjük. Ezután rászitáljuk a lisztet, összekeverjük és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha megsült, (tűpróba) kiborítjuk rácsra és lehúzzuk róla a papírt. Hagyjuk teljesen kih️űlni. Tepsi mérete: 23 x 39 cm. (Én hosszában félbevágtam megkentem az egyik fél lapot, rátettem a másik felét és bevontam a maradék krémmel az egészet.)
Krém: A tojásokat a cukorral és az olvasztott csokoládéval, gőz fölött addig keverjük, míg jól besűrűsödik. Nekem ez gépi keverővel durván 8-10 percig tartott, de megérte. A vajat habosra keverjük, és a kihült masszát evőkanalanként a vajhoz keverjük. Adhatunk hozzá 1-2 evőkanál rumot is, majd megtöltjük a tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése