(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2020. május 28., csütörtök

Meggyes-diós zabpelyhes piskótakocka

Hozzávalók:
5 db tojás
45 dkg 20 %-os tejföl
2 evőkanál zabpehelyliszt
4 evőkanál finom liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg durvára tört dió
1 citrom reszelt héja
őrölt fahéj
pici só
1 üveg meggybefőtt vagy friss meggy

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, és szintén jól kikeverem, majd mehet bele a többi hozzávaló, legvégül a fehérjehabot keverem bele óvatosan.

A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelek, és ebbe öntöm a tésztát. Elegyengetem, majd a meggyszemekkel kirakom a tetejét.

Betolom a sütőbe, és 50 perc alatt készre sütöm. A végén a közepébe beleszúrok egy hegyes késsel, ez a tűpróba, ha már nem ragad rá semmi, akkor készen van és kiveszem, majd hagyom kihűlni.

Kihűlés után kockákra szeletelem, és a tetejét kevés porcukorral meghintem. forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése