Hozzávalók:
5 db tojás
45 dkg 20 %-os tejföl
2 evőkanál zabpehelyliszt
4 evőkanál finom liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg durvára tört dió
1 citrom reszelt héja
őrölt fahéj
pici só
1 üveg meggybefőtt vagy friss meggy
Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, és szintén jól kikeverem, majd mehet bele a többi hozzávaló, legvégül a fehérjehabot keverem bele óvatosan.
A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelek, és ebbe öntöm a tésztát. Elegyengetem, majd a meggyszemekkel kirakom a tetejét.
Betolom a sütőbe, és 50 perc alatt készre sütöm. A végén a közepébe beleszúrok egy hegyes késsel, ez a tűpróba, ha már nem ragad rá semmi, akkor készen van és kiveszem, majd hagyom kihűlni.
Kihűlés után kockákra szeletelem, és a tetejét kevés porcukorral meghintem. forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése