sajtal töltött csirkecomb, legénykorom egyik csábításra használt étke volt.. hagymás krumplival...vagy rizssel esetleg salátával.. de azért manapság is szoktam, mert a gyerekek is szeretik...a csirkecombokat kitokolom ha szükséges..van hogy csak leperzselem kicsit...a bőrt kicsit megtágítom rajtuk kézzel. késsel bevagdalom kicsit a húst a bőr alatt. a kitágított bőr alá sajt darabokat gyömöszölök..akármilyet, ami éppen van..jó a trapista, a gouda, vagy valami füstölt sajt. végül mindegyik sajtos bőr közé még bepréselek 1-2 karika szárazkolbászt..a tepsibe zsírt teszek..kacsa, liba, vagyha nincs sertés zsírt (persze hogy jó az étolaj is)..miután tepsibe tettem a csirkét, 3 nagy fej hagymát elnagyolt cikkekre vágok és közé pakolom, csakúgy mint a 4-5 kisebb cikk, kettévágott fokhagymát. 1 nagyobb fej hagymát karikára vágok és mindegyik combra teszek 1-1 karikát. nem sózóm meg előre,sütőbe rakás előtt megszórom az egészet kb 1 evőkanál delikáttal. alufólia alatt sütöm kb fél órát, de legalább addig amíg a harisnya fel nem szalad a bokájukon, aztán fólia nélkül pirítom kicsit, locsolgatva a zsírral..meg a kifolyt sajttal..ha kevés folyik ki, reszelek rá 1 keveset....szerintem nem túl drága...a csirke sajt kolbász hagyma íz orgia nagyon ínycsiklandó és megéri...no és variálható..viszonylag hamar meg is van
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése