Joghurtos ropi
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg puha vaj
3 dl joghurt
só ízlés szerint (kb teáskanálnyi)
tetejére tojás
+ ízlés szerint reszelt sajt, köménymag, szezámmag vagy durva szemű só
Elkészítése:
A sót a lisztbe keverjük. Elmorzsoljuk a vajjal és a joghurtot hozzáadva összegyúrjuk a tésztát.
Éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap jól alálisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát,
lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk (ízlés szerint) sajttal, köménnyel.
Hosszú, vékony rudakra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 15-20 perc alatt pirosra sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése