Hozzávalók / 2 tepsi:
60 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
2 evőkanál tejföl
2 tojássárgája + 1 egész kenésnek
1,5 dl tej + 1 teáskanál cukor
3 dkg élesztő
2-2,5 teáskanál só
Elkészítés:
A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba állítva felfuttatom. A lisztet megsózom és összemorzsolom a margarinnal.
Hozzáadom a tojássárgájákat, a felfuttatott élesztőt, 10 dkg reszelt füstölt sajtot és annyi tejfölt, hogy jól összegyúrható legyen. Ez nekem kb 2 evőkanálnyi volt. Alaposan begyúrom a tésztát és egy tálba teszem. Lefedem folpackkal és a hűtőben pihentetem éjszaka.
Másnap kinyújtom, és 1x hajtogatom. Kelesztem 15 percet. Kinyújtom és kb 2cm vastag darabokat szaggatok. Sütőpapírozott tepsibe pakolom és megkenem a tetejüket tojással. Rárakom a maradék füstölt és trappista sajtot és 180°C-os sütőben szép barnára megsütöm.
(A tésztának nem kötelező egész éjjel a hűtőben lennie, ha nagyon sietünk elég neki 1-2 óra is a hidegen.)
forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése