Hozzávalók 4 pohárhoz:
20 dkg zabpehely
5 dl tej
15 dkg kristálycukor (v. édesítőszer)
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A zabpelyhet őröljük meg, hogy lisztes állagú legyen. (aprítóval, vagy kávé darálóval)
Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, (v. édesítőszert) a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és apránként a hideg tejet, majd keverjük csomómentesre.
Ezután állandó kevergetés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd kevergetve hűtsük langyosra.
A langyosra hűlt pudingot osszuk el a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Epervelő hozzávalói:
40 dkg eper
4 ek barnacukor
2 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
reszelt narancshéj (el is maradhat)
1 dl víz
2 púpozott tk étkezési keményítő + egy pici víz
Az epret alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe. Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, az őrölt fahéjat, és a vizet, majd főzzük pár percig.
Az étkezési keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd csorgassuk az eperhez. Ezután óvatosan keverjük össze, és főzzük 1-2 percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd hűtsük ki hogy éppen csak langyos legyen.
Vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá az epervelőt. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, és hűtsük ki teljesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése