(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. június 10., csütörtök

Zabpehelypuding epervelővel.

 Hozzávalók 4 pohárhoz:

20 dkg zabpehely

5 dl tej

15 dkg kristálycukor (v. édesítőszer)

2 cs vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja


A zabpelyhet őröljük meg, hogy lisztes állagú legyen. (aprítóval, vagy kávé darálóval)

Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, (v. édesítőszert) a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és apránként a hideg tejet, majd keverjük csomómentesre.

Ezután állandó kevergetés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd kevergetve hűtsük langyosra.

A langyosra hűlt pudingot osszuk el a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk teljesen kihűlni.


Epervelő hozzávalói:


40 dkg eper

4 ek barnacukor

2 cs vaníliás cukor

1 mk őrölt fahéj

reszelt narancshéj (el is maradhat)

1 dl víz 

2 púpozott tk étkezési keményítő + egy pici víz


Az epret alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe. Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, az őrölt fahéjat, és a vizet, majd főzzük pár percig.

Az étkezési keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd csorgassuk az eperhez. Ezután óvatosan keverjük össze, és főzzük 1-2 percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd hűtsük ki hogy éppen csak langyos legyen.

Vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá az epervelőt. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, és hűtsük ki teljesen. 

forrás




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése