(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. augusztus 23., hétfő

CSÁSZÁRMORZSA GLUTÉNMENTESEN RIZSLISZTBŐL

 Hozzávalók:

300 g rizsliszt

120 g kristálycukor

10 g vaníliás cukor

3 db L-es méretű tojás ( kb. 180 – 200 g )

200 ml tej

1 g só

50 g vaj

1 g citrom héj

2 g narancs héj

50 g mazsola


Elkészítés menete:

2 db 2 literes tálba a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a hűtőbe tesszük, a sárgáját habverő segítségével kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.

Hozzáadjuk a rizslisztet, a kiválogatott és megmosott mazsolát, a sót valamint a reszelt citrom és narancshéjat. A tojás fehérjét félkeményre verjük, majd 2 dkg cukrot hozzáadva kemény habbá verjük és hozzákeverjük az előzőleg elkészített tésztához.

Nagyméretű, legalább 28 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőben a vajat felforrósítjuk és a tésztát beleöntjük.

Folyamatos fakanállal való kevergetés közben rázogatjuk, amíg morzsalékos állagú nem lesz.

Málna szörppel, lekvárral, vanília-, csoki-, karamell mártással, karamellizált almával kínálhatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése