(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. augusztus 29., vasárnap

Levendulás sárgadinnye lekvár.

 Hozzávalók:

 1 kg felkockázott sárgadinnye

 20-30 dkg cukor

2 cs vaníliás cukor

5 db szegfűszeg

1 kk őrölt fahéj

1/2 kk őrölt gyömbér

5-6 szál levendula (szárított is lehet)

1,5 dl víz

1 cs Knorr dzsemesítő


A felkockázott dinnyéhez öntsük hozzá a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket, tegyük bele a levendulát, majd addig főzzük, hogy szinte szétfőjön. 

Ezután szedjük ki a levendulaszárakat, és a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.

Ezután adjuk hozzá a Knorr dzsemfixet, alaposan keverjük össze, majd tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.

Ezután az előzőleg sterilizált üvegbe merjük bele a lekvárt, majd tegyük rá a tetőt, tegyük száraz dunsztba, és úgy hagyjuk kihűlni.

Ebből a mennyiségből nekem 1 db 7 dl üveg lekvár lett, így ha több üveggel szeretnénk befőzni, akkor arányosan emelni kell a hozzávalók mennyiségét. (egy kevés kimaradt, de azt rögtön meg is ettük)



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése