Hozzávalók:
1 kg felkockázott sárgadinnye
20-30 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
5 db szegfűszeg
1 kk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt gyömbér
5-6 szál levendula (szárított is lehet)
1,5 dl víz
1 cs Knorr dzsemesítő
A felkockázott dinnyéhez öntsük hozzá a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket, tegyük bele a levendulát, majd addig főzzük, hogy szinte szétfőjön.
Ezután szedjük ki a levendulaszárakat, és a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.
Ezután adjuk hozzá a Knorr dzsemfixet, alaposan keverjük össze, majd tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.
Ezután az előzőleg sterilizált üvegbe merjük bele a lekvárt, majd tegyük rá a tetőt, tegyük száraz dunsztba, és úgy hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből nekem 1 db 7 dl üveg lekvár lett, így ha több üveggel szeretnénk befőzni, akkor arányosan emelni kell a hozzávalók mennyiségét. (egy kevés kimaradt, de azt rögtön meg is ettük)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése