Hozzávalók: 1 hátsó csülök, egy nagyobb fej vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál zsír, 1-2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 evőkanál őrölt paprika, 30 dkg füstölt kenyérszalonna, 50 dkg túró, 4 tojásból készített csuszatészta, 2 dl tejföl.
A csülköt kicsontozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Pörköltalapot készítünk. Egy nagyobb fej vöröshagymát, 1 paprikát és egy paradicsomot kis kockákra vágunk, és kevés zsírban, lassú tűzön megdinszteljük. Amikor üvegesre sült, akkor adjuk hozzá a csülökhúst. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és kis lángon közel másfél óráig főzzük.
A szalonnát felkockázzuk, és aranybarnára sütjük. A négy tojásos csuszatésztát forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a kisült szalonna zsírjában átforgatjuk. Hozzákeverjük a túrót, rátesszük a szalonnadarabkákat, előmelegített sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük. A puhára főtt csülökpörkölttel, és tejföllel tesszük az asztalra.
Ízörzők, Csurgó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése