(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. november 29., hétfő

Piskótatekercs

 Hozzávalók: 10 tojás, 10 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 10 evőkanál liszt, 3 dl baracklekvár. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kristálycukorral, vaníliás cukorral, és sütőporral habosra keverjük. Ezután a fehérjéből is kemény habot verünk. A cukros masszához felváltva, apránként adagoljuk a lisztet és a fehérjehabot. Óvatosan összekeverjük az egészet.

Nagyméretű gáz tepsit kizsírozunk, és megszórjuk liszttel. Ebbe öntjük a piskóta alapot. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk a tésztát, mert akkor megrepedhet a feltekerés során.

Amikor megsült, átnedvesített konyharuhára borítjuk, és azzal együtt felhajtjuk. Addig pihentetjük, míg teljesen kihűl. Utána kiszedjük, megkenjük baracklekvárral, és visszatekerjük. Egy éjszakát állni hagyjuk, utána szeleteljük.



Ízörzők, Zengővárkony

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése