A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók 20 darab közepes méretű muffinhoz:
– 3 bögre fehér finomliszt (38 dkg)
– egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
– fél bögre étolaj (1,25 dl)
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– egy és egyharmad bögre tej (három és fél dl)
A tetejére:
– kb. 5 dkg vaj felolvasztva
+ vaníliás cukor, dióval, fahéjjal, vagy kakaóval elkevert cukor ízlés szerint
Elkészítése:
1. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet.
2. Muffin kapszlikkal bélelt muffin formá/kba kanalazzuk a tésztát úgy, hogy körülbelül a kapszlik a kétharmadukig legyenek töltve.
3. 190 fokon halvány aranyszínűre sütjük öket, majd megkenjük őket olvasztott vajjal és megszórjuk az ízlés szerinti cukros keverékekkel.
forrás Rupáner
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése