(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. december 1., szerda

Őzgerinc formában sült aszalt szilvás, barackos pulykamell baconbe tekerve

 Hozzávalók:


1 kg pulykamell,

0,5 kg bacon,

25 dkg aszalt szilva,

25 dkg aszalt barack,

25 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:


A pulykamellet kiklopfoljuk és kicsit megsózzuk. Az őzgerinc formát kibéleljük baconnel és keresztbe rakjuk rá a pulykamellet, majd a szilvát és a barackot, megszórjuk reszelt sajttal és ráhajtjuk a bacont. A tetejére hosszába rátesszük a maradék bacont. Közepes hőfokon sütjük 40 percig, majd felemeljük a hőfokot és sütjük még 10 – 20 percet, amíg megpirul. Jó étvágyat!


Nagyné Forró Tánya

forrás

(saját ötlet: a gyümölcs alá is (a húsra) tegyünk reszelt sajtot)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése