(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. december 2., csütörtök

Sajtos ropogós

 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂


Hozzávalók egy hatalmas adaghoz:


– 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)

– 2 kis dobozos tejföl (2*160 g)

– 30 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj vagy margarin (vagy felesbe a kettő)

– 2 teáskanál só


+ 1 tojás a kenéshez

+ 20-25 dkg reszelt sajt


Elkészítése:


1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük legalább két órát.

2. Hat gombócra szedjük, majd egyenként kinyújtjuk őket olyan nagyságúra, mint a tepsik, amikben sütni szeretnénk.

3. A tepsiket sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a nyújtófa segytségével a tésztát. Hat gombóc, tehát hat tepsinyi tészt!

4. A tészták tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuksajttal, majd tetszőleges méretű téglalapokra szeljük derelyemetélő vagy pizzaszeletelő segítségével.

5. 190-200 fokon aranyszínűre sütjük őket. Mikor picit meghűltek, szépen szét tudjuk választani őket!



forrás Rupáner

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése