A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók egy hatalmas adaghoz:
– 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
– 2 kis dobozos tejföl (2*160 g)
– 30 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj vagy margarin (vagy felesbe a kettő)
– 2 teáskanál só
+ 1 tojás a kenéshez
+ 20-25 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük legalább két órát.
2. Hat gombócra szedjük, majd egyenként kinyújtjuk őket olyan nagyságúra, mint a tepsik, amikben sütni szeretnénk.
3. A tepsiket sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a nyújtófa segytségével a tésztát. Hat gombóc, tehát hat tepsinyi tészt!
4. A tészták tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuksajttal, majd tetszőleges méretű téglalapokra szeljük derelyemetélő vagy pizzaszeletelő segítségével.
5. 190-200 fokon aranyszínűre sütjük őket. Mikor picit meghűltek, szépen szét tudjuk választani őket!
forrás Rupáner
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése