(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 26., szerda

DIÓ ASZALT SZILVÁBAN, SONKÁBAN

 DIÓ ASZALT SZILVÁBAN, SONKÁBAN

(északolasz előétel)


Hozzávalók 20 darabhoz:

10 dkg gorgonzola sajt

10 dkg krémsajt vagy camembert

20 db feles dióbél

20 db aszalt szilva

10 vékony szelet sonka

20 fogpiszkáló


A sonkaszeleteket vágjuk hosszában félbe.

A kétféle sajtot egy tálban villával keverjük össze. Minden aszalt szilvának a belsejébe tegyünk a sajtból egy bő kávéskanálnyit, és a közepébe nyomjunk egy dióbelet. Tekerjük körbe a sonkaszelettel, és szúrjuk át egy fogpiszkálóval.

Előételként tálaljuk. Az a legjobb, ha már előző nap elkészítjük, alufóliával leborítjuk, és amikor ebéd- vagy vacsoravendégeink megjönnek, csak elővesszük a hűtőből. A vendégek addig is elvannak, amíg a főételt felszolgáljuk.


forrás



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése