DIÓ ASZALT SZILVÁBAN, SONKÁBAN
(északolasz előétel)
Hozzávalók 20 darabhoz:
10 dkg gorgonzola sajt
10 dkg krémsajt vagy camembert
20 db feles dióbél
20 db aszalt szilva
10 vékony szelet sonka
20 fogpiszkáló
A sonkaszeleteket vágjuk hosszában félbe.
A kétféle sajtot egy tálban villával keverjük össze. Minden aszalt szilvának a belsejébe tegyünk a sajtból egy bő kávéskanálnyit, és a közepébe nyomjunk egy dióbelet. Tekerjük körbe a sonkaszelettel, és szúrjuk át egy fogpiszkálóval.
Előételként tálaljuk. Az a legjobb, ha már előző nap elkészítjük, alufóliával leborítjuk, és amikor ebéd- vagy vacsoravendégeink megjönnek, csak elővesszük a hűtőből. A vendégek addig is elvannak, amíg a főételt felszolgáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése