Hozzávalók:
8 dkg cukor
10 dkg natúr joghurt
1 ek vaníliás cukor
0,5 dl olaj
2 tojás
12 g sütőpor (gm verziónál ügyeljünk rá, hogy a sütőpor is gm legyen)
20 dkg liszt (gm verzióhoz: Schar universal mix 18 dkg)
35 barack befőtt
10 dkg áfonya
ízlés szerint reszelt citromhéj
Elkészítés:
A joghurtot, a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tojással egy tálba teszem és habosra keverem.
Hozzáadom a sütőport, a lisztet, ismét elkeverem, majd mehet bele a gyümölcsök fele, a reszelt citromhéj, összeforgatom és egy vajazott/lisztezett pite formába öntöm, a tetejére pakolom a gyümölcsök másik felét és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perc alatt megsütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése