(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 13., csütörtök

Könnyű, gyors túrófánk


Hozzávalók:

25 dkg túró

25 dkg liszt

3 egész tojás

1 pohár tejföl (175 g)

1 tk szódabikarbóna

3 ek cukor

csipet só

sütéshez

kb. 1/2 l olaj

Tálaláshoz : vaníliás porcukor

házi készítésű sárgabarack dzsem

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót egy villával összetörjük és az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük.

Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.

2. A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C -ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük.

A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk! A fánkokat időnként érdemes megkavarni az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.

Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük (adagonként 6-7 perc alatt).

3. A kész túrófánkokról a felesleges olajat papírtörlővel

leitatjuk.

4. Azonnal tálaljuk.



forrás 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése