Sóstúrós pite, gibanica
ÖSSZETEVŐK
1/2 kg rétes lap a gibanicához
4 tojás
1/2 kg túró
1 csésze joghurt
1 dl szóda víz
1 dl olaj
50 g liszt
1/2 sütőpor
1 teáskanál só vagy kevesebb, ha a túrómár sós
Tepsihez kenőolaj
Így készítsd el:
1. LÉPÉS
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2. LÉPÉS
A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a joghurtot, a szódavizet, az olajat, a lisztet és a sütőport. Kóstold meg a tölteléket, majd sózd ízlés szerint.
3. LÉPÉS
A 30X25-ös vagy hasonló méretű tepsit enyhén olajozzuk meg, majd terítsünk szét a két tészta levelet úgy, hogy fedjék egymást, és a végeit keresztezzük a széleken.
4. LÉPÉS
Szórjunk rá egy kis tölteléket majd tegyünk rá még egy levelet, hajtsuk össze úgy, hogy az egész ráférjen a tepsire.
5. LÉPÉS
Ismét rászórjuk a tölteléket az összehajtott rétegre, majd ismét rátesszük az összehajtott tésztát.
6. LÉPÉS
Ismételje meg az eljárást az utolsó előtti kéregig, amelyre hajtsa át az alsó kéreg végeit.
7. LÉPÉS
Szórj rá még egy kis tölteléket, és helyezd rá az utolsó lapot, amit begyűrünk a széleken.
8. LÉPÉS
Kevés olajjal megkenjük, és előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük.
9. LÉPÉS
Ez után kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a gibanicát a nyitott sütőben további 10-15 percig.
10. LÉPÉS
Ez idő elteltével vegyük ki a pitét a sütőből, rövid ideig hűtsük majd vágjuk fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése