( Tortaiskola) receptje alapján.
200 g keksz + 70 g olvasztott vaj .- a formába nyomkodni.(fagyóba tenni 1 órára)
krém: 250 g mascarpone + 150 g tejszín + 80 g porcukor + 1/2 lime reszelt héja = együtt kihabosítani.
Felét belesimítani a a torta aljába és oldalába.
püré: 340 g sárga vagy őszibarack + 100 g víz + 90 g kr. cukor = összefőzni, botmixerrel pürésíteni.
5 g keményítő + 1 ek. vízben elkavarni és hozzáönteni a püréhez és forralni egyet rajta.
A kihűlt pürét ráönteni a krémre és befedni a krém másik felével.
4-5 óra a fagyóban, aztán lehet díszíteni barack szeletkékkel.
A tetején lévő gyümölcsöt kis sziruppal átkenjük ( 100 ml víz + 50 g barna cukor + 1/2 lime leve)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése