(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. augusztus 27., kedd

Lakodalmas sütemény receptek


Barackos túrós szelet Recept: https://cookpad.com/.../15821079-barackos-turos-szelet...

***

Gluténmentes király lepény Recept: https://cookpad.com/hu/receptek/23983152-kiraly-lepeny...
Liszt helyett Pennys gluténmentes liszt(dobozos) került a tésztába, a diós rétegbe rétesliszt helyett rizsliszt. A mennyiségen nem változtattam.

***

Diós-karamellás szelet Recept: Dós karamellás krémes

Hozzávalók: 36x25 cm méretű tepsihez:

60 dkg liszt

30 dkg porcukor

4 evőkanál holland kakaó

10 dkg vaj

2 tojás

2 mokkáskanál szódabikarbóna

1,5-vagy 2 dl tej---kevesebbel kezdjünk.


Karamellás krémhez

4 csomag vaníliás pudingpor

2 vaníliás cukor

50 dkg cukor

50 dkg vaj, vagy magarin

1,2 l tej


Tetejére

15 dkg cukor

15 dkg vagdalt dióbél


Elkészítés:

A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, hozzáadjuk a vajat, összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, tojásokat, a tejet fokozatosan, nem egyszerre öntjük hozzá, mert lehet nem szükséges mind (függ a tojások nagyságától és a liszt minőségétől) összegyúrjuk, könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk. Négy egyenlő részre osztjuk, egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütöm.

Elkészítem a krémet:

A cukrot egy edényben szép világos színűre meg karamellizáljuk, levesszük a tűzről, óvatosan beleöntjük a tej felét, visszatesszük a tűzre és folytonosan kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. A pudingokat a többi tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük a karamellás tejhez és sűrűre főzzük.

A vajat a vaníliás cukrokkal kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz, addig keverjük, hogy jó habos krémet kapjunk.

Összeállítjuk a süteményt:

A krémet négy részre osztjuk, ----a negyedik lehet valamivel kevesebb, ez a sütemény tetejére kerül, amire jön a diós grillázs.

Betöltjük a lapokat:

Tálcára teszünk egy tésztalapot, egyenletesen megkenjük az egyik rész krémmel, így járunk el a többi lappal is.

A legfelső lapot megszórjuk dió-grillázzsal, majd a süteményt hideg helyre tesszük pár órára, de legjobb egy éjszakára, hogy a lapok kellően megpuhuljanak.

Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük.

A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben szép aranyszínűre megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a darabolt diót, lazán összekeverjük. Nyújtó deszkára celofán papírt teszünk, kicsit megolajozzuk, arra kitesszük, kicsit elnyújtjuk, kihűlés után nyújtófával összetörjük és ráhintjük a tészta tetejére

***

Mézes almás krémes Recept: https://cookpad.com/.../23983301-mezes-almas-kremes... 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése