Barackos túrós szelet Recept: https://cookpad.com/.../15821079-barackos-turos-szelet...
***
Gluténmentes király lepény Recept: https://cookpad.com/hu/receptek/23983152-kiraly-lepeny...
Liszt helyett Pennys gluténmentes liszt(dobozos) került a tésztába, a diós rétegbe rétesliszt helyett rizsliszt. A mennyiségen nem változtattam.
***
Diós-karamellás szelet Recept: Dós karamellás krémes
Hozzávalók: 36x25 cm méretű tepsihez:
60 dkg liszt
30 dkg porcukor
4 evőkanál holland kakaó
10 dkg vaj
2 tojás
2 mokkáskanál szódabikarbóna
1,5-vagy 2 dl tej---kevesebbel kezdjünk.
Karamellás krémhez
4 csomag vaníliás pudingpor
2 vaníliás cukor
50 dkg cukor
50 dkg vaj, vagy magarin
1,2 l tej
Tetejére
15 dkg cukor
15 dkg vagdalt dióbél
Elkészítés:
A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, hozzáadjuk a vajat, összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, tojásokat, a tejet fokozatosan, nem egyszerre öntjük hozzá, mert lehet nem szükséges mind (függ a tojások nagyságától és a liszt minőségétől) összegyúrjuk, könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk. Négy egyenlő részre osztjuk, egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütöm.
Elkészítem a krémet:
A cukrot egy edényben szép világos színűre meg karamellizáljuk, levesszük a tűzről, óvatosan beleöntjük a tej felét, visszatesszük a tűzre és folytonosan kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. A pudingokat a többi tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük a karamellás tejhez és sűrűre főzzük.
A vajat a vaníliás cukrokkal kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz, addig keverjük, hogy jó habos krémet kapjunk.
Összeállítjuk a süteményt:
A krémet négy részre osztjuk, ----a negyedik lehet valamivel kevesebb, ez a sütemény tetejére kerül, amire jön a diós grillázs.
Betöltjük a lapokat:
Tálcára teszünk egy tésztalapot, egyenletesen megkenjük az egyik rész krémmel, így járunk el a többi lappal is.
A legfelső lapot megszórjuk dió-grillázzsal, majd a süteményt hideg helyre tesszük pár órára, de legjobb egy éjszakára, hogy a lapok kellően megpuhuljanak.
Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük.
A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben szép aranyszínűre megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a darabolt diót, lazán összekeverjük. Nyújtó deszkára celofán papírt teszünk, kicsit megolajozzuk, arra kitesszük, kicsit elnyújtjuk, kihűlés után nyújtófával összetörjük és ráhintjük a tészta tetejére
***
Mézes almás krémes Recept: https://cookpad.com/.../23983301-mezes-almas-kremes...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése