Málnás Oreo Ganache Élvezet torta 🍰
Összetevők:
- 1 csomag Oreo süti (kb 36 süti)
- 1/2 csésze sótlan vaj, olvasztott
- 2 csésze friss málna
- 1 csésze nehéz tejszínhab
- 8 oz krémsajt, megpuhítva
- 1/2 csésze porcukor
- 1 tsp vaníliakivonat
- 8 oz félédes csokoládé, aprítva
- Fél csésze tej
- 1 tbsp kukoricakeményítő
Útmutatás:
1. Melegítse elő a sütőt 350°F-re (175°C). Zúzd össze az Oreo sütiket finom morzsákra és keverd olvasztott vajjal. A keveréket erősen nyomd bele egy zsírozott 9 hüvelykes rugós serpenyő aljába, hogy kialakuljon a kéreg.
2. 10 percig süsd a héját, és hagyd kihűlni, amíg elkészíted a tölteléket.
3. Egy keverő tálban addig verd fel a nehéz tejszínt, amíg merev csúcsok nem alakulnak ki. Egy másik tálban verd a krémsajtot a porcukorral és a vaníliakivonattal simára és krémesre. A tejszínhabot finoman hajtogasd bele a krémsajt keverékbe, így biztosítva, hogy jól kombinálható legyen.
4. Óvatosan hajtogatom a friss málnát, tartogatok párat dekorációnak.
5. A málna krémkeveréket egyenletesen szórjuk a lehűtött oreo kéregre, és hűtsük legalább 2 órán át.
6. A csokoládé ganache-hoz az apróra vágott félédes csokoládét és a tejet kombináld egy serpenyőben alacsony hő felett. Addig kevergesd, amíg el nem olvad és simul. Távolítsd el a hőt, és hagyd enyhén hűlni.
7. Ha a sajttorta elkészült, öntsd a ganache-t a tetejére, egyenletesen szórva. Hagyjuk, hogy a hűtőszekrényben legyen további 30 percig.
8. Tálalás előtt díszítsd fel foglalt málnával a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése