Mézes grízes krémesem. 🥰😋A cukor helyett Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítőt használtam.
Tészta: 10 dkg margarint, 1 dl tejet, 14,5 dkg mézet, 15 dkg cukrot egybeolvasztunk, tűzről levéve elkeverünk benne 1 egész tojást. 50 dkg lisztet, 1 csipetnyi sót, 1 teáskanál szódabikarbónát és 1 púpos evőkanál holland kakaóport összekeverünk, majd 2-3 részletben a mézes masszához adjuk. A vége felé 2-3 evőkanálnyi tejföllel összegyurjuk. A tésztát 4 részre osztjuk, egyenként kb. 20x30 cm-es nagyságúra nyújtjuk.
Sütés: Sütőpapíros tepsire téve 180 fokon 6-7 perc, előtte villával megszurkáljuk.
Krém: 1 l tejet csipetnyi sóval felteszünk forrni, majd kb. 20 dkg búzadarával/grízzel besürítjük. Tűzről levéve elkeveünk benne 20 dkg porcukrot és beleolvasztunk 25 dkg margarint. 1 csomag tejszín ízű pudingport (lehet vaníliás is) 3 dl tejjel tűz felett besűrítünk, majd tűzről levéve a grízes krémhez keverjük így hűtjük ki.
Az első lapra kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, erre baracklekvárt kenünk. Rátesszük harmadik lapot, erre rásimítjuk a maradék krémet. Az utolsó lapot megfordítva tesszük a tetejére (ami sütéskor a papíron volt, most az lesz a süti teteje), így szép sima lesz.
Bevonat: 2 dl habtejszínt felforrósítunk, tűzről levéve hozzáadunk 20 dkg tortabevonót, szép simára keverjük és a süti tetejére simítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése