Hozzávalók:
6 nagy tojást
45 dkg (kb. 2 csésze) túró
Egy csésze (körülbelül 10 dkg) reszelt cheddar sajt
1/4 csésze reszelt parmezán sajt
1/4 csésze, vagy körülbelül 3 dkg liszt
2 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
1/4 csésze (vagy körülbelül 2,5 dkg) apróra vágott zöldhagyma
a díszítéshez egy kis friss petrezselyem és pirospaprika
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Kenjünk ki egy 25x25 cm méretű tepsit kevés vajjal vagy zsírral/olajjal (de akár több kisebb sütőformát is használhatunk.
Keverjük össze a tojásokat egy nagy tálban. Keverjük hozzá a túrót, a cheddart, a parmezánt, a lisztet, az olvasztott vajat, a sütőport és a sót, végül az apróra vágott zöldhagymát is. Öntsük a keveréket a kikent tepsibe. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük kb 35-40 percig, vagy amíg a közepe megszilárdul és a teteje aranybarna nem lesz.
Szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit pihenni. Tetejére szórhatunk egy kis pirospaprikát és friss petrezselyemzöldet. Fogyasszuk ízlés szerint pirítóssal vagy salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése