Hozzávalók:
2 paradicsom
2 vöröshagyma
1 csicseriborsó konzerv (400g)
kb. 5-6 fej csiperke gomba feldarabolva
hegyes csípőspaprika – én csak 2-3 karikát használtam belőle
2 ek pirospaprika
1 teáskanál chilipor (én habanero chili port használtam- vigyázz, nagyon erős tud lenni)
fél citrom leve
só,bors
olaj
A paradicsomot, paprikát, hagymát, gombát feldaraboltam kis szeletekre, majd kevés olajon egy nagyobb serpenyőben összepirítottam. A csicseriborsó levét leöntöttem és átmostam egy szűrőben. Hozzáadtam a serpenyőben sülő zöldségekhez, majd mentek hozzá a fűszerek: pirospaprika, só, bors és végül a kis kanál chilipor, ami a lelke az egész ételnek. Kis vízzel felöntöttem (mennyiség attól függ mennyire szeretnéd szaftosra a pörköltet) és addig hagytam rotyogni, amíg minden zöldség megpuhult. A végén facsartam rá egy kis citromot, rizzsel fogyasztottuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése