(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. február 6., csütörtök

Csicseri-Gombapörkölt, vegán

 Hozzávalók:

2 paradicsom

2 vöröshagyma

1 csicseriborsó konzerv (400g)

kb. 5-6 fej csiperke gomba feldarabolva

hegyes csípőspaprika – én csak 2-3 karikát használtam belőle

2 ek pirospaprika

1 teáskanál chilipor (én habanero chili port használtam- vigyázz, nagyon erős tud lenni)

fél citrom leve

só,bors

olaj


A paradicsomot, paprikát, hagymát, gombát feldaraboltam kis szeletekre, majd kevés olajon egy nagyobb serpenyőben összepirítottam. A csicseriborsó levét leöntöttem és átmostam egy szűrőben. Hozzáadtam a serpenyőben sülő zöldségekhez, majd mentek hozzá a fűszerek: pirospaprika, só, bors és végül a kis kanál chilipor, ami a lelke az egész ételnek. Kis vízzel felöntöttem (mennyiség attól függ mennyire szeretnéd szaftosra a pörköltet) és addig hagytam rotyogni, amíg minden zöldség megpuhult. A végén facsartam rá egy kis citromot, rizzsel fogyasztottuk.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése