(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. február 6., csütörtök

Kukoricalepény, vegán

 Kukoricalepény, amit bármikor fogyaszthatsz, reggelire is nagyon jó, gluténmentes, pár perc alatt kész van.


Hozzávalók:

- 1 konzerv kukorica

- 1 fej lilahagyma

- kápia paprika

- 100 g csicseriborsó liszt (vagy zabpehelyliszt és csicseriborsóliszt keveréke)

- 1 kávéskanál sütőpor

- só, bors, vegamix

A hagyma és a paprika kivételével a hozzávalókat összekeverjük egy tálban annyi vízzel, hogy sűrű palacsinta tészta állagot kapjunk. A hagymát és paprikát apróra vágjuk, lepirítjuk kókuszzsíron, majd ezt is hozzákeverjük a tálban lévő masszánkhoz, majd ezután kezdjük el sütni a lepenykéket. Kis lepényformákat öntve a serpenyőbe, mindkét oldalt pár 5 percig sütjük.

Piros arany pöttyökkel tesszük rá a koronát.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése