Hozzávalók
2evőkanál olaj
1-2gerezd fokhagyma
2teáskanál oregánó
2teáskanál füstölt pirospaprika
1teáskanál só
bors
10dkg szárított paradicsom
1csomag száraztészta
3-4dl alaplé
1dl tejszín
2marék bébispenót
pár levél bazsalikom
10dkg parmezán (reszelve)
2db csirkemell
Elkészítés
Egy nagy, mélyebb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk és pirítani kezdjük a kockára vágott csirkemellet.
Hozzáadunk egy-két fej zúzott fokhagymát és fűszerezzük oregánóval, füstölt pirospaprikával és egy kevés borssal. A sóval vigyázzunk, mert a parmezán is sós lesz.
A csirkemellhez adjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és alaposan összeforgatjuk. Felöntjük alaplével vagy vízzel, beleöntjük a száraztésztát, összekeverjük és ebben a fűszeres lében kezdjük főzni a tésztát.
Amikor már majdnem megfőtt a tészta, akkor hozzáadjuk a spenótot, pár levél friss bazsalikomot, a tejszínt és megszórjuk jó sok parmezánnal. Alaposan összeforgatjuk és már csak addig főzzük, amíg a tészta el nem készül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése