(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. május 6., kedd

Spenótos mediterrán csirkeragu

 Hozzávalók

2evőkanál olaj

1-2gerezd fokhagyma

2teáskanál oregánó


2teáskanál füstölt pirospaprika

1teáskanál só

bors

10dkg szárított paradicsom

1csomag száraztészta

3-4dl alaplé

1dl tejszín

2marék bébispenót

pár levél bazsalikom

10dkg parmezán (reszelve)

2db csirkemell


Elkészítés

Egy nagy, mélyebb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk és pirítani kezdjük a kockára vágott csirkemellet.

Hozzáadunk egy-két fej zúzott fokhagymát és fűszerezzük oregánóval, füstölt pirospaprikával és egy kevés borssal. A sóval vigyázzunk, mert a parmezán is sós lesz.

A csirkemellhez adjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és alaposan összeforgatjuk. Felöntjük alaplével vagy vízzel, beleöntjük a száraztésztát, összekeverjük és ebben a fűszeres lében kezdjük főzni a tésztát.

Amikor már majdnem megfőtt a tészta, akkor hozzáadjuk a spenótot, pár levél friss bazsalikomot, a tejszínt és megszórjuk jó sok parmezánnal. Alaposan összeforgatjuk és már csak addig főzzük, amíg a tészta el nem készül.



forrás 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése