(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. július 23., szerda

DÍÓS-MEGGYES PÁVASZEM


(Ahogy én készítem)

60 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 dl tej, 2 dkg élesztö, 25 dkg margarin, 5 db tojás, só. 1-2ek tejföl,

TÖLTELÉK:

Magozott meggy ízlés szerint, 5 db tojásfehérje, 23 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliáscukor, reszelt citromhéj, kevés baracklekvár a lapok kenésére.

1 db tojás a lekenéshez.

Ekészítjük a díós habot, a fehérjéhez adjuk a cukrokat és addig keverjük míg félkemény lesz,  most így készítettem szép magas lett csak vágáskor törékenyebb. Vagy porcukorral keverjük habosra és keverjük hozzá a diót

A cukros tejbe felfuttatjuk az élesztöt, a liszthez adjuk a sót porcukrot és gyors mozdulattal elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját a tejfölt és a megkelt élesztöt, összegyúrjuk és 3 részre osztjuk,  40 *35 ös tepsi méretre nyújtjuk, vékonyan lekenjük lekvárral, a két szélét megtöltjük magozott meggyel felcsavarjuk úgy hogy közepén 2 újnyi rész maradjon, tepsibe tesszük mind a hármat lekenjük felvert tojással és megtöltjük a habbal

Sütés 160 fok kb 35 perc világosbarna legyen

Károly Körmendi  · Retro sütik és ételek fb




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése