(Ahogy én készítem)
60 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 dl tej, 2 dkg élesztö, 25 dkg margarin, 5 db tojás, só. 1-2ek tejföl,
TÖLTELÉK:
Magozott meggy ízlés szerint, 5 db tojásfehérje, 23 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliáscukor, reszelt citromhéj, kevés baracklekvár a lapok kenésére.
1 db tojás a lekenéshez.
Ekészítjük a díós habot, a fehérjéhez adjuk a cukrokat és addig keverjük míg félkemény lesz, most így készítettem szép magas lett csak vágáskor törékenyebb. Vagy porcukorral keverjük habosra és keverjük hozzá a diót
A cukros tejbe felfuttatjuk az élesztöt, a liszthez adjuk a sót porcukrot és gyors mozdulattal elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját a tejfölt és a megkelt élesztöt, összegyúrjuk és 3 részre osztjuk, 40 *35 ös tepsi méretre nyújtjuk, vékonyan lekenjük lekvárral, a két szélét megtöltjük magozott meggyel felcsavarjuk úgy hogy közepén 2 újnyi rész maradjon, tepsibe tesszük mind a hármat lekenjük felvert tojással és megtöltjük a habbal
Sütés 160 fok kb 35 perc világosbarna legyen
Károly Körmendi · Retro sütik és ételek fb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése