(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. szeptember 30., kedd

Hagyományos Rákóczi-túrós

 Hozzávalók

A tésztához:

30 dkg liszt

15 dkg margarin (vagy vaj)

10dkg porcukor

2db tojássárgája

1 késhegynyi szódabikarbóna

1 csipet só

1 dl tejföl


A töltelékhez:

50dkg túró

10dkg kristálycukor

3ek búzadara

2db tojássárgája

1dl tejföl


A tetejére:

baracklekvár

4db tojásfehérje

15dkg porcukor

(vaniliás cukor és reszelt citromhéj ízlés szerint)


Elkészítés

A lisztből a margarinnal, a porcukorral, a tojások sárgájával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és a tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk 1 cm vastagra, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon 10 perc alatt félig megsütjük.

A töltelék elkészítéséhez a túrót összekeverjük a kristálycukorral, a búzadarával, a tojás sárgájával és a tejföllel. A tésztát vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket. Visszatesszük a sütőbe. 160 fokon 20 percig sütjük.

A tetejére a tojásfehérjét a porcukorral (ki milyen édesen szereti), gőz fölött kemény habbá verjük, a túróra nyomjuk egy habzsákkal, rácsos alakzatban, közé lekvár pötyögtetünk, majd így tovább sütjük 150 fokon 15 percig.

forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése