Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg margarin (vagy vaj)
10dkg porcukor
2db tojássárgája
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 dl tejföl
A töltelékhez:
50dkg túró
10dkg kristálycukor
3ek búzadara
2db tojássárgája
1dl tejföl
A tetejére:
baracklekvár
4db tojásfehérje
15dkg porcukor
(vaniliás cukor és reszelt citromhéj ízlés szerint)
Elkészítés
A lisztből a margarinnal, a porcukorral, a tojások sárgájával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és a tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk 1 cm vastagra, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon 10 perc alatt félig megsütjük.
A töltelék elkészítéséhez a túrót összekeverjük a kristálycukorral, a búzadarával, a tojás sárgájával és a tejföllel. A tésztát vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket. Visszatesszük a sütőbe. 160 fokon 20 percig sütjük.
A tetejére a tojásfehérjét a porcukorral (ki milyen édesen szereti), gőz fölött kemény habbá verjük, a túróra nyomjuk egy habzsákkal, rácsos alakzatban, közé lekvár pötyögtetünk, majd így tovább sütjük 150 fokon 15 percig.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése