6 tojás – 6 evőkanál cukor – 6 evőkanál liszt – 3 evőkanál víz – vaníliás cukor
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét nagy fokozaton kemény habbá verjük, majd beleöntjük a sárgáját és a cukrot is. Folyamatosan működtessük a robotgépet, nem állhatunk le vele. Majd kb. 2 perc múlva, jöhet a 3 kanál víz, majd a gép fokozatát visszavéve a lisztet is fokozatosan adagolhatjuk. Akkor jó a tésztánk, ha buborékok jelennek meg a felszínén. Még a bekeverése előtt készítsük elő a sütőnk legnagyobb tepsijét, amit béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele, majd egyengessük meg. 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Szép sárgás színű piskótát fogunk kapni. Kb. 15-20 perc a sütési ideje, de 15 percig ne nyitogassuk a sütőt, mert akkor lelapul. Tűpróbával ellenőrizzük, ha nem tapad rá a massza jó.
Nedvesítsünk be egy konyharuhát és szórjuk meg vaníliás cukorral. Ha kész a piskóta fordítsuk rá, a papírral fölfelé, majd óvatosan húzzuk le róla. A nedves konyharuha segítségével szorosan tekerjük fel, majd hagyjuk hűlni. Én nem vártam meg hogy teljesen hideg legyen, hanem langyosan kitekertem, jól-jól vastagon megkentem lekvárral, majd visszatekertem. Egy kicsit kézzel körbe megnyomkodtam, hogy szépen összetapadjon, majd szeleteltem is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése