(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2019. szeptember 8., vasárnap

Ragu sütőben készítve petrezselymes gombóccal


HOZZÁVALÓK: 1 kg marha- vagy sertéslapocka, kockára vágva, 1/4 csésze liszt, 1/4 csésze olívaolaj, 3 vöröshagyma, negyedekre vágva, 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 csésze (500 ml) marhahúsleves (kockából is készülhet)
400 g paradicsom apróra vágva (télen darabos paradicsomkonzerv), 2 sárgarépa, karikára vágva, 2 fehérrépa, karikára vágva, 3 zeller szár, darabokra vágva, só
bors, pirospaprika
A gombóchoz: 2 csésze liszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld, 3/4 csésze (85 ml) tej
60 g olvasztott vaj
ELKÉSZÍTÉS:
1.) A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A húst megsózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a lisztben. Két evőkanál olívaolajat egy tűzálló tálban közepes lángon felmelegítjük, és megpirítjuk rajta a húskockák minden oldalát. Ezután tányérra szedjük és félretesszük.
2.) A maradék olajat az edénybe öntjük és megpároljuk rajta a hagymát és a fokhagymát (kb. 4-5 perc). Visszatesszük az edénybe a marhahúst, beletesszük a paradicsomot, kétféle répát és zellerszárat, majd felöntjük a levessel. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk, ízlés szerinti mennyiségű pirospaprikával ízesítjük. Felforraljuk, majd rátesszük a fedőt és az előmelegített sütőbe tesszük és másfél órát sütjük (amíg a hús megpuhul).
3.) A gombóchoz egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a petrezselymet. A közepébe kis mélyedést készítünk, beletesszük a tejet és a vajat, majd lágy tésztává dolgozzuk. Az edényből kivesszük és nyújtódeszkán hengerré sodorjuk és 12 darabbá vágjuk, és a kezünkkel mindegyikből gombócot formázunk.
4.) A gombócokat a marhahúsos étel tetejére tesszük és fedő alatt főzzük 20-25 percig (vagy amíg a gombócok megfőnek). link


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése