(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2019. szeptember 6., péntek

Hédi kedvence

Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek langyos méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek tejföl
  • 30 dkg finomliszt
Piskóta tekercshez:
  • 8 db tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 6 k víz
  • 40 dkg házi meggylekvár
A krémhez:
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:

Mézes lapok elkészítése:

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk és vajjal kent tepsi hátán két lapot sütünk egyenként. A tésztát megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Világosra sütjük.

A piskóta tekercs elkészítése:

Elkészítjük a piskóta masszát, megfelezzük és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen meggylekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centiméter szeletekre vágjuk.

A krém elkészítése:

2 csomag vaníliapudingot megfőzünk 7 dl tejben a a cukrokkal, majd kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és összekeverjük a pudinggal.

Összeállítás:

Az egyik mézes-lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.

Tepsi méretek:

A mézes lapokat 23×30 cm-es tepsi hátoldalán sütöttem.
A piskótatekercseket 30 ×35 cm-es sütőpapírral fedett tepsiben sütöttem.  forrás 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése