HOZZÁVALÓK 7-8 személyre (1 tepsivel ): A LAPCSÁNKÁBA : 2 kg krumpli , 1 db tojás , kb. 5 púpos kanál liszt (ez a krumpli nedvesség tartalmától függ ) , Fűszerek : 2 gerezd fokhagyma ,ízlés szerint só , bors , és egy csokor petrezselyem .A TÖLTELÉK: 1 kg darált hús (ez lehet maradék pörkölt is ), 2 fej hagyma , 1-2 gerezd fokhagyma , 2 lapos evő kanál piros porpaprika , fél dl-nyi zsiradék ,1 db paradicsom , 1 db paprika , ' evő kanál édes Anna ( ha van ) Fűszerek : ízlés szerint só , bors A tetejére 2-3 dl tejföl (lehet frissföl vagy 12 % -os tejföl is ) ,és kb 10 dkg sajt . Tálaláshoz feltétlen javaslom a tejfölt .170 fokon ezt 2 óráig sütöttem és egy fél órát volt még benn amikor a sajt és a tejföl rákerült . Akinek más fajta sütője van akkor tartalékon kell sütni szinte készre ezt ellenőrizve és akkor mehet rá a sajtos cucc .Az már akár magas hőfokon is .Akinek csak főzőlap áll a rendelkezésére az serpenyőben megsüti a nagyméretű lapcsánkát , félbehajtva beletölti a pörköltet ráhajtja a másik felét és a tetejére mehet tejföl és sajt . Ez lehet tartár és sajt is .Mindegyikkel finom
(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)
2019. szeptember 17., kedd
Rakott lapcsánka tepsiben sütve
HOZZÁVALÓK 7-8 személyre (1 tepsivel ): A LAPCSÁNKÁBA : 2 kg krumpli , 1 db tojás , kb. 5 púpos kanál liszt (ez a krumpli nedvesség tartalmától függ ) , Fűszerek : 2 gerezd fokhagyma ,ízlés szerint só , bors , és egy csokor petrezselyem .A TÖLTELÉK: 1 kg darált hús (ez lehet maradék pörkölt is ), 2 fej hagyma , 1-2 gerezd fokhagyma , 2 lapos evő kanál piros porpaprika , fél dl-nyi zsiradék ,1 db paradicsom , 1 db paprika , ' evő kanál édes Anna ( ha van ) Fűszerek : ízlés szerint só , bors A tetejére 2-3 dl tejföl (lehet frissföl vagy 12 % -os tejföl is ) ,és kb 10 dkg sajt . Tálaláshoz feltétlen javaslom a tejfölt .170 fokon ezt 2 óráig sütöttem és egy fél órát volt még benn amikor a sajt és a tejföl rákerült . Akinek más fajta sütője van akkor tartalékon kell sütni szinte készre ezt ellenőrizve és akkor mehet rá a sajtos cucc .Az már akár magas hőfokon is .Akinek csak főzőlap áll a rendelkezésére az serpenyőben megsüti a nagyméretű lapcsánkát , félbehajtva beletölti a pörköltet ráhajtja a másik felét és a tetejére mehet tejföl és sajt . Ez lehet tartár és sajt is .Mindegyikkel finom
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése