1 kg marha (pörinek való, ez most lábszár)
3 fej hagyma
Füstölt szalonna
Só, frissen őrölt bors,liszt
Kakukkfű, fokhagyma, rozmaring
2 doboz világos sör 2*500 ml
4 gerezd fokhagyma
Lisztet befűszerezem, husikat nayyobb darabokra vágom, mint a pörköltnél szokás. Beleforgatom a husikat, közben a szalonnát felvágom, és kisütöm a zsírját, majd szalonnát félreteszem. Ebben a zsírban pirítom elő a husikat. Husikat elősütés után kiveszem, félreteszem, pirítom a hagymát. Mikor a hagyma megpirult, egy tepsibe teszem husival szalonnával együtt. A letapadt részeket sörrel feloldom, ezután mehet a husira. Fűszerezem, lefedem alufóliával, sütőben puhulásig sütom (kb 2-2,5óra) 200 fokon közepső rácson (alsó-felső sütés) sütöm. Most a húst kiszedtem, és botmixerrel összeturmixoltam, majd visszatettem a szószba. harapnivalo.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése