(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2020. április 25., szombat

Töltöttkáposzta

80 deka sovány sertéscombot a legnagyobb méretü húsdaráló tárcsával ledarálok. 80 deka finomra ledarált marhahússal, 2 db egész tojással, 1 bögre félig fött kihült rizzsel, 1 nagy fej apróra vágott dinsztelt hagymával, 3 gerezd préselt fokhagymával, sóval, frissen örölt borssal, pirospaprikával alaposan összegyúrom.

A savanyított káposzta leveleit lefejtem, a vastag részeket kivágom belöle. Belecsomagolok egy-egy húsgombócot. A káposzta belsö, apró leveleit vékonyra szelem.

Egy nagy edényben 10 deka szeletkékre vágott kolozsvári szalonnát és 1 fej hagymát kevés olajon megsütögetek, leszórom 2 tk pirospaprikával, rászórom az apró káposztát. Erre egy sor tölteléket fektetek, majd megint káposztával fedem be. Addig folytatom a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart.

Mikor tele az edény, annyi vízzel öntöm fel, amennyi ellepi a töltelékeket, és 2 babérlevelet adok hozzá. Jó 1-1,5 órát fözöm a káposztát. Kimerem a töltelékeket, és egy vékony rántással berántom a levét. Visszateszem a gombócokat. Tejföllel meglocsolva, friss puha kenyérrel tálalom.

MACIKONYHA recept


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése