A savanyított káposzta leveleit lefejtem, a vastag részeket kivágom belöle. Belecsomagolok egy-egy húsgombócot. A káposzta belsö, apró leveleit vékonyra szelem.
Egy nagy edényben 10 deka szeletkékre vágott kolozsvári szalonnát és 1 fej hagymát kevés olajon megsütögetek, leszórom 2 tk pirospaprikával, rászórom az apró káposztát. Erre egy sor tölteléket fektetek, majd megint káposztával fedem be. Addig folytatom a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart.
Mikor tele az edény, annyi vízzel öntöm fel, amennyi ellepi a töltelékeket, és 2 babérlevelet adok hozzá. Jó 1-1,5 órát fözöm a káposztát. Kimerem a töltelékeket, és egy vékony rántással berántom a levét. Visszateszem a gombócokat. Tejföllel meglocsolva, friss puha kenyérrel tálalom.
MACIKONYHA recept |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése