Hozzávalók: 30 dkg háztartási keksz 15 dkg vaj A fehér réteghez: 3 dl citromos joghurt 3 evőkanál porcukor 1 kis tasak zselatin A felső réteghez: 3 dl epres joghurt 10 dkg eper (fagyasztott is jó) 3 evőkanál porcukor 1 kis tasak zselatin A kekszet a vajjal összekavarjuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 170 fokos sütőben 10 percen át szárítjuk. A citromos joghurtot a porcukorral kikavarjuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákavarjuk. A lehűtött kekszes masszára simítjuk és másfél órára hűtőbe tesszük. Az epres joghurtot a porcukorral összekavarjuk, hozzáadjuk a pépesített epret. A zselatint kevés vízben feloldjuk, hozzákavarjuk. A citromos réteg tetejére simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg megkeményedik a krém. A sütőforma oldalát lekapcsoljuk, a tetejét gyümölcsdarabokkal díszíthetjük, és szeleteljük. link |
(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)
2020. április 25., szombat
Joghurt torta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése