CICVAREKSZELET
Hozzávalók: 1 kg marhafelsál, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 1 dl étolaj, 1 üveg Borsodi Világos Sör, só, őrölt bors.
Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, egyik oldalát megborsozzuk. Húsverővel úgy verjük ki, hogy közben zsemlemorzsát szórunk rá, így a morzsát a hús felületébe dolgozzuk. A tojást felütjük, megsózzuk, simára keverjük, a hússzeleteket egyenként beleforgatjuk, és az olajban mindkét oldalán megsütjük. Ezután a hússzeleteket tűzálló tálba fektetjük, a serpenyőben maradt olajat a sörrel felengedjük, és úgy öntjük a húsra, hogy ellepje. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a pecsenyét kb. 1 órán át pároljuk. Ezalatt a hús a ráöntött folyadékot teljesen magába szívja, omlós, puha lesz. Burgonyasalátával és főtt rizzsel kínáljuk.
Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, egyik oldalát megborsozzuk. Húsverővel úgy verjük ki, hogy közben zsemlemorzsát szórunk rá, így a morzsát a hús felületébe dolgozzuk. A tojást felütjük, megsózzuk, simára keverjük, a hússzeleteket egyenként beleforgatjuk, és az olajban mindkét oldalán megsütjük. Ezután a hússzeleteket tűzálló tálba fektetjük, a serpenyőben maradt olajat a sörrel felengedjük, és úgy öntjük a húsra, hogy ellepje. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a pecsenyét kb. 1 órán át pároljuk. Ezalatt a hús a ráöntött folyadékot teljesen magába szívja, omlós, puha lesz. Burgonyasalátával és főtt rizzsel kínáljuk.
További receptek >> https://lajosmari.hu/ |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése