PETŐFI ROSTÉLYOS
Hozzávalók: 50 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 20 dkg lecsó, liszt, majoranna, őrölt pirospaprika, őrölt bors, pár szem borókabogyó, só, étolaj.
Elkészítés: A hússzeleteket kiverjük, gyengén befűszerezzük és rövid időre hűtőbe tesszük. Addig a kockákra vágott szalonnát kisütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megpirítjuk és rátesszük a lecsót. Megszórjuk 2 evőkanál majorannával, ízesítjük őrölt borssal, pirospaprikával, majd rádobjuk a borókabogyót. A hűtőszekrényből kivett húst lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát hirtelen forró olajban átsütjük. Rátesszük a hagymás alapra és felengedjük 3 dl vízzel. Lefedve puhára pároljuk. Amikor elkészült, megsózzuk. A tejfölt 1 kávéskanál liszttel simára keverjük és ráöntjük a húsra. Összeforraljuk és burgonyapürével tálaljuk.
További receptek >> https://lajosmari.hu/ |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése