(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2020. május 27., szerda

PETŐFI ROSTÉLYOS


PETŐFI ROSTÉLYOS


Hozzávalók: 50 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 20 dkg lecsó, liszt, majoranna, őrölt pirospaprika, őrölt bors, pár szem borókabogyó, só, étolaj.

Elkészítés: A hússzeleteket kiverjük, gyengén befűszerezzük és rövid időre hűtőbe tesszük. Addig a kockákra vágott szalonnát kisütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megpirítjuk és rátesszük a lecsót. Megszórjuk 2 evőkanál majorannával, ízesítjük őrölt borssal, pirospaprikával, majd rádobjuk a borókabogyót. A hűtőszekrényből kivett húst lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát hirtelen forró olajban átsütjük. Rátesszük a hagymás alapra és felengedjük 3 dl vízzel. Lefedve puhára pároljuk. Amikor elkészült, megsózzuk. A tejfölt 1 kávéskanál liszttel simára keverjük és ráöntjük a húsra. Összeforraljuk és burgonyapürével tálaljuk.

További receptek >> https://lajosmari.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése