Ági Finomságok
Annyira Imádom!!!
Elkészíthető, akár Ünnepre is!! 
Legalább 15 éve, készítem ezt a diós krémet / tölteléket, süteményekbe!
Már nem is emlékszem, kitől kaptam ezt a csodás receptet, de nem is ezen van a hangsúly!!
Egyszer elkészítettem....
és... atya ég!!!
Azóta is, elvarázsol az íze, annyira brutááál, és IMÁDOM!!!
Hozzáteszem, különben is, a diós édesség, a gyengém!!!
Tehát, bármilyen kevert tésztával, piskótával variálható, de én általában, mindig a bögrés dióssal párosítom össze!!
Hogy miért??? Mert így lett belőle, " Duplán diós "
Így neveztem el, de hát, ez az igazság!! 
Ajánlom, hogy készítsétek el, mert nagyon finom, és nincs sok baj vele!!

Duplán diós, rumos - diós szelet
( Ági módra )


Legalább 15 éve, készítem ezt a diós krémet / tölteléket, süteményekbe!












Ajánlom, hogy készítsétek el, mert nagyon finom, és nincs sok baj vele!!


Duplán diós, rumos - diós szelet
( Ági módra )
1 bögre darált dió ( 3 dl bögre )
1 bögre rizsliszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 egész tojás
1 sütőpor
1 bögre rizsliszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 egész tojás
1 sütőpor
A hozzávalókat jól összekeverjük egy tálban, majd sütőpapírral bélelt, 32 x 20 cm tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Krém:
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
25 dkg margarin ( Rama )
1 teáskanál rumaroma ( Kingston )
Tetejére:
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
Felébe, egy pici Holland kakaópor
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen. Ha már kihűlt a diós tészta, kettévágjuk, és a diós krémmel megtöltjük, ügyelve arra, hogy egy kicsit hagyjunk a tetejére is. Én egy kicsivel több margarinnal készítettem a krémet, és így marad, a tetejére is. Díszítésnek, a margarint habosra keverjük a porcukorral, felébe teszünk egy kis kakaóport, jól kikeverjük, majd habzsákba töltjük. Kedvünk szerinti eljárással, díszíthetjük, a sütemény tetejét! Jó Étvágyat Kívánok Hozzá!!
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
25 dkg margarin ( Rama )
1 teáskanál rumaroma ( Kingston )
Tetejére:
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
Felébe, egy pici Holland kakaópor
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen. Ha már kihűlt a diós tészta, kettévágjuk, és a diós krémmel megtöltjük, ügyelve arra, hogy egy kicsit hagyjunk a tetejére is. Én egy kicsivel több margarinnal készítettem a krémet, és így marad, a tetejére is. Díszítésnek, a margarint habosra keverjük a porcukorral, felébe teszünk egy kis kakaóport, jól kikeverjük, majd habzsákba töltjük. Kedvünk szerinti eljárással, díszíthetjük, a sütemény tetejét! Jó Étvágyat Kívánok Hozzá!!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése