Ági Finomságok
Annyira Imádom!!! Elkészíthető, akár Ünnepre is!!
Legalább 15 éve, készítem ezt a diós krémet / tölteléket, süteményekbe! Már nem is emlékszem, kitől kaptam ezt a csodás receptet, de nem is ezen van a hangsúly!! Egyszer elkészítettem.... és... atya ég!!! Azóta is, elvarázsol az íze, annyira brutááál, és IMÁDOM!!! Hozzáteszem, különben is, a diós édesség, a gyengém!!! Tehát, bármilyen kevert tésztával, piskótával variálható, de én általában, mindig a bögrés dióssal párosítom össze!! Hogy miért??? Mert így lett belőle, " Duplán diós " Így neveztem el, de hát, ez az igazság!!
Ajánlom, hogy készítsétek el, mert nagyon finom, és nincs sok baj vele!!
Duplán diós, rumos - diós szelet
( Ági módra )
Legalább 15 éve, készítem ezt a diós krémet / tölteléket, süteményekbe! Már nem is emlékszem, kitől kaptam ezt a csodás receptet, de nem is ezen van a hangsúly!! Egyszer elkészítettem.... és... atya ég!!! Azóta is, elvarázsol az íze, annyira brutááál, és IMÁDOM!!! Hozzáteszem, különben is, a diós édesség, a gyengém!!! Tehát, bármilyen kevert tésztával, piskótával variálható, de én általában, mindig a bögrés dióssal párosítom össze!! Hogy miért??? Mert így lett belőle, " Duplán diós " Így neveztem el, de hát, ez az igazság!!
Ajánlom, hogy készítsétek el, mert nagyon finom, és nincs sok baj vele!!
Duplán diós, rumos - diós szelet
( Ági módra )
1 bögre darált dió ( 3 dl bögre )
1 bögre rizsliszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 egész tojás
1 sütőpor
1 bögre rizsliszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 egész tojás
1 sütőpor
A hozzávalókat jól összekeverjük egy tálban, majd sütőpapírral bélelt, 32 x 20 cm tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Krém:
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
25 dkg margarin ( Rama )
1 teáskanál rumaroma ( Kingston )
Tetejére:
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
Felébe, egy pici Holland kakaópor
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen. Ha már kihűlt a diós tészta, kettévágjuk, és a diós krémmel megtöltjük, ügyelve arra, hogy egy kicsit hagyjunk a tetejére is. Én egy kicsivel több margarinnal készítettem a krémet, és így marad, a tetejére is. Díszítésnek, a margarint habosra keverjük a porcukorral, felébe teszünk egy kis kakaóport, jól kikeverjük, majd habzsákba töltjük. Kedvünk szerinti eljárással, díszíthetjük, a sütemény tetejét! Jó Étvágyat Kívánok Hozzá!!
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
25 dkg margarin ( Rama )
1 teáskanál rumaroma ( Kingston )
Tetejére:
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
Felébe, egy pici Holland kakaópor
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen. Ha már kihűlt a diós tészta, kettévágjuk, és a diós krémmel megtöltjük, ügyelve arra, hogy egy kicsit hagyjunk a tetejére is. Én egy kicsivel több margarinnal készítettem a krémet, és így marad, a tetejére is. Díszítésnek, a margarint habosra keverjük a porcukorral, felébe teszünk egy kis kakaóport, jól kikeverjük, majd habzsákba töltjük. Kedvünk szerinti eljárással, díszíthetjük, a sütemény tetejét! Jó Étvágyat Kívánok Hozzá!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése