🍑Lagzis Barack🍑
Tészta:
30 dkg kristálycukor
20 dkg zsír
2 tojássárgája
2 dl tej
1 kk.szódabikarbóna
3 ek.liszt
75 dkg liszt
30 dkg kristálycukor
20 dkg zsír
2 tojássárgája
2 dl tej
1 kk.szódabikarbóna
3 ek.liszt
75 dkg liszt
Morzsa:
1 dl tej
10 dkg ráma margarin
10 dkg kristálycukor
2 ek.kakaó
4 ek baracklekvár vagy szilvalekvár (házi)
1 marék darált dió
1/2 üvegecske rumaroma esetleg több
(Jól kenhető krémet kell kapnuk🙂lehet több lekvár szükséges)
1 dl tej
10 dkg ráma margarin
10 dkg kristálycukor
2 ek.kakaó
4 ek baracklekvár vagy szilvalekvár (házi)
1 marék darált dió
1/2 üvegecske rumaroma esetleg több
(Jól kenhető krémet kell kapnuk🙂lehet több lekvár szükséges)
Elkészítés:
A 30dkg cukrot,20dkg zsírt ,2tojássárgáját habosra kavarni, majd 2 dl tejet,1kk.szódabikarbónát és 3ek.lisztet hozzáadva tovább kavarni. 2 órát hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés után 75dkg liszttel jól összedolgozzuk,majd diónyi nagyságú tésztákat gömbölygetve megsütjük.(előmelegített sütőben 140C-(15 perc kb. ne repedjenek ki,szép aranysárga legyen)
Még melegen kikaparjuk a belsejét.(kiskanállal).
Ezt a morzsát leöntjük: 1dl langyos tejjel.A 10 dkg vajat habosra kavarunk 10 dkg cukorral(ha sötétebb krémet szeretnénk ,akkor a 10 dkg vajat olvasztjuk fel és úgy adjuk a masszához), 2ek.kakaóval, 4ek. baracklekvárral,marék darált dióval tovább kavarjuk. 1/2 üvegecske rumaromát tehetünk bele,majd a morzsát hozzáadjuk.
Ezzel töltjük a kikapart tészta közepét. Kettőt összeillesztünk majd vérnarancs aromával vagy császárkörte aromával ecsetelünk,(ízlés kérdése 🙂)cukorban megforgatjuk. Bukszus levelekkel lehet díszíteni a barackokat.Fém dobozva zárva ,hűvös helyen sokáig eláll.Nagyon Finom!!!
A 30dkg cukrot,20dkg zsírt ,2tojássárgáját habosra kavarni, majd 2 dl tejet,1kk.szódabikarbónát és 3ek.lisztet hozzáadva tovább kavarni. 2 órát hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés után 75dkg liszttel jól összedolgozzuk,majd diónyi nagyságú tésztákat gömbölygetve megsütjük.(előmelegített sütőben 140C-(15 perc kb. ne repedjenek ki,szép aranysárga legyen)
Még melegen kikaparjuk a belsejét.(kiskanállal).
Ezt a morzsát leöntjük: 1dl langyos tejjel.A 10 dkg vajat habosra kavarunk 10 dkg cukorral(ha sötétebb krémet szeretnénk ,akkor a 10 dkg vajat olvasztjuk fel és úgy adjuk a masszához), 2ek.kakaóval, 4ek. baracklekvárral,marék darált dióval tovább kavarjuk. 1/2 üvegecske rumaromát tehetünk bele,majd a morzsát hozzáadjuk.
Ezzel töltjük a kikapart tészta közepét. Kettőt összeillesztünk majd vérnarancs aromával vagy császárkörte aromával ecsetelünk,(ízlés kérdése 🙂)cukorban megforgatjuk. Bukszus levelekkel lehet díszíteni a barackokat.Fém dobozva zárva ,hűvös helyen sokáig eláll.Nagyon Finom!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése