(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2020. május 4., hétfő

Meggyes szelet

meggyes szelet
  2009-08-11 22:29:51, kedd
 
 Meggyes-Tejszínes szelet
Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál kakaó.
A töltelékhez: kristálycukor, 2 üveg 7 dl-es meggybefőtt, 15 dkg étkezési keményítő, 25 dkg vaj, 5 dl hab tejszín, 2 csomag habfixáló.
A díszítéshez: csokoládéforgács.

A tojássárgákat habosra keverjük 3 evőkanál cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd a tojássárgájás masszához keverjük.
Hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaót. A tésztát egy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 12-15 percig sütjük. A befőtt levét leszűrjük, hozzáadunk egy liter vizet, és ízesítjük. A léből egy keveset leöntünk és félretesszük. A többit összekeverjük a keményítővel, és sűrűre főzzük. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe még forrón belekeverjük a kimagozott meggyet. A másik felét hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a vajjal. A piskótát meglocsoljuk a félretett befőttlével, és előbb meggyes, majd vajas krémmel megkenjük. A tejszínt habfixálóval habbá verjük,és a sütemény tetejére kenjük. Csokoládé forgáccsal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése