(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2020. május 20., szerda

Méteres kalács sütemény

"Métere kalács" kicsit másként ☺️
Ezt a sütit nem most sütöttem, hanem az elmúlt hetekben.

Sárgalap:
4 tojás
25 dkg liszt
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl melegvíz
1/2 cs. sütőpor
Barnalap:
4 tojás
22 dkg liszt
3 dkg kakaópor
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl melegvíz
1/2 cs. sütőpor
Krém:
3 cs. puncsízű pudingpor
9 dl tej
20 dkg cukor
35 dkg vaj/margarin
3 cs. Vanília puding vagy saját készítésű vanília krém
9 dl tej
20 dkg cukor
35 dkg vaj/margarin. Én szinte mindig margarinnal dolgozok.
Tetejére:
20 dkg étcsoki
2 ek. olaj
A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt 22x32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon TŰPRÓBÁ-ig sütjük. Hűlni hagyjuk.
Ugyanígy készítjük el a barna tésztát is a hozzávalóiból.
A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A vajat/margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 3 részre osztjuk.
A kihűlt tésztákat 2-2 lapba vágjuk, majd megtöltjük.
Barnalap - krém - sárgalap - krém - barnalap - krém - sárgalap.
A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése